Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο για δύο χρόνια από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - Ρίγη συγκίνησης με την απόφαση για τη μνήμη του

Στο τόπο καταγωγής του, στα Χανιά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια ιδιαίτερη ημέρα ήταν το Σάββατο 2/9 για την οικογένεια και το κοινό του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, καθώς συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τη στιγμή, που ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 2/9 έγινε το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη στο κοιμητήριο του Γαλατά, Χανίων. Στη συνέχεια ακολούθησε τελετή από το σύλλογο ''Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη'', καθώς έγινε και η ονοματοδοσία στη μνήμη του σε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων Κισσάμου (δείτε εδώ τι συνέβη στο μνημόσυνο για τον έναν χρόνο).

Το μνημόσυνο για το Μίκη Θεοδωράκη και η ονοματοδοσία

Γέννήθηκε το τρίτο δισέγγονο του

Ο Θεοδωράκης υπήρξε παντρεμένος με την Μυρτώ Αλτίνογλου από το 1953 μέχρι και το τέλος της ζωής του το 2021 και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαργαρίτα. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες πλέον και την Τετάρτη 18/1 έγινε γνωστό πως η ζωή του Γιώργου Θεοδωράκη άλλαξε για πάντα

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έγινε παππούς για πρώτη φορά, εφόσον η κόρη του, στην οποία έχει δώσει το όνομα της μητέρας του, Μυρτώ, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι και ο ενθουσιασμός του για το γεγονός αυτό είναι τεράστιος. Τόσο που δεν μπόρεσε να μη μοιραστεί την χαρά του με όλο τον κόσμο και έτσι δημοσίευσε ένα βίντεο με την φωτογραφία της νεογέννητης, η οποία θα πάρει το όνομα Αγγελική και έτσι θα γιορτάζει την ίδια ημέρα με τον προπάππου της, παρόλο που έχει φύγει από τη ζωή.

Ο 63χρονος σήμερα Γιώργος Θεοδωράκης είναι το μικρότερα από τα δύο παιδιά που απέκτησε ο Μίκης Θεοδωράκης με την σύζυγό του. Ασχολείται μάλιστα και ο ίδιος με τη μουσική ενώ μαζί με την κόρη του Μυρτώ, έχουν παρουσιάσει κάποιες κοινές μουσικές δουλειές. Το νεογέννητο κοριτσάκι είναι το τρίτο κατά δισέγγονο του καλλιτέχνη, καθώς δύο παιδάκια έχει ήδη αποκτήσει ο γιος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης.