«Δε θα σε ξεχάσω μπαμπά» - Με βουρκωμένα μάτια η κόρη του Αντώνη Βαρδή, Καλλιστώ, στη συναυλία του ''Όλοι μαζί μπορούμε''

Αφιερωμένη στη μνήμη του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Tο βράδυ της Δευτέρας 4/9 διεξάχθηκε μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σε συνεργασία με το ''Όλοι μαζί μπορούμε'' αφιερωμένη στον αείμνηστο Αντώνη Βαρδή και στα αξέχαστα κομμάτια, που ο ίδιος είχε γράψει.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, που έδωσαν το παρόν στη σκηνή και τραγούδησαν ''Αντώνη Βαρδή'' ήταν ο γιος του, Γιάννης Βαρδής, που έχει ακολουθήσει τα μουσικά βήματα του πατέρα του, αλλά και η κόρη του Καλλιστώ Βαρδή (δείτε εδώ άγνωστα σημεία από τη σχέση του Γιάννη Βαρδή με τον πατέρα του).

Πολύ συγκινητική ήταν μάλιστα η στιγμή, που η Καλλιστώ είπε μερικά λόγια στην έναρξη της συναυλίας για τον μπαμπά της, με τα μάτια της να γυαλίζουν λίγο πριν η ίδια κατέβει από τη σκηνή και παραδώσει το μικρόφωνο.

Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Αντώνη Βαρδή για τον πατέρα της

«Δεν είναι μόνο δική μου επιθυμία, δες πόσος κόσμος ήρθε απόψε εδώ για να ακούσει τα τραγούδια σου. Πόσος κόσμος σε αγαπάει μετά την απουσία σου. Έχω ένα προαίσθημα απόψε, ότι ο Αντωνάκης ή αλλιώς ο γίγαντας Αντώνης Βαρδής, ο μπαμπάς μου, μας βλέπει από κάπου τριγύρω και από όσο τον ξέρω από την μια θα είναι έξαλλος, που δεν κατάφερε να είναι παρών σε αυτή τη σπουδαία βραδιά και από την άλλη είναι συγκινημένος με τους φίλους του, που είναι παρόντες, τιμώντας τον.

Θα κρατάει την κιθάρα του και θα σφυρίζει όπως πάντα, δεν θα σε ξεχάσω μπαμπά, όπως δεν θα σε ξεχάσει κανείς. Γι’ αυτό θα έπρεπε να ήσουν εδώ, για να σου πω δύο ψέματα: ''Ένα πως δεν σε αγαπάω και ένα πως σε ξέχασα! Για εσένα''», είπε η Καλλιστώ Βαρδή.

H κατάθεση ψυχής από τον Γιάννη Βαρδή για την απώλεια του

«Η πρώτη ανάμνηση πάντα από τον πατέρα μου είναι η μουσική. Είτε ήταν ένα σφύριγμα, είτε ήταν μια μελωδία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδής.

«Μπορεί να νευρίαζε με κάτι πολύ μικρό. Θυμάμαι μια φορά που ήμασταν στην Αυστραλία και τραγούδαγε και δεν του άρεσε το μικρόφωνο και έψαχνε να βρει γωνία να το σπάσει. Κι εκείνη τη στιγμή έσκυψα στο αυτί του και του είπα “μην το κάνεις αυτό, θα σου πω μετά γιατί”», εξιστόρησε έπειτα ο Αντώνης Γούναρης.

«Ήταν ένας άνθρωπος που έκανε πάρα πολλές πλάκες, μπορεί να έπαιρνε τηλέφωνα σε διάφορες εταιρείες και να άλλαζε το όνομά του και να λέει ότι είναι άλλος καλλιτέχνης για αν τον δώσουν πιο εύκολα ή να κάνει πλάκες. Μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να γράψει μια μελωδία πάνω σε ένα πακέτο τσιγάρα», συνέχισε αργότερα ο πρώτος για να προσθέσει ο Αντώνης Γούναρης: «Για αυτό ήταν γεμάτο και το σπίτι του και το αυτοκίνητό του με μικρά μαγνητοφωνάκια. Όπως μου είπε ο Γιαννάκης, ότι έχει πολλά μαγνητόφωνα που πρέπει να ψάξει να βρει τις μελωδίες που είχε ο Αντώνης».

«Μου λείπει η παρέα. Δεν έχω αλλάξει τίποτα από το σπίτι στο στούντιό του, το πακέτο με τα τσιγάρα του, το μπουφάν του, τα ρούχα του, είναι πράγματα τα οποία δεν μπορώ να τα ξεχάσω», αποκάλυψε τέλος ο Γιάννης Βαρδής.