«Μέχρι τότε η σχέση μας ήταν...» - Η συγκινητική αποκάλυψη του Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του, Αντώνη

«Κάποια στιγμή με έπιασε και τον τιμάει αυτό και μου λέει...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μέχρι τότε η σχέση μας ήταν...» - Η συγκινητική αποκάλυψη του Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του, Αντώνη

Καλεσμένος στην εκπομπή Εμείς βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8/9 ο Γιάννης Βαρδής. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τον πατέρα του, Αντώνη και όλα όσα πήρε από εκείνον -δείτε εδώ και την ανάρτηση που έκανε για εκείνον και τα 8 χρόνια από τον χαμό του-.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν έξι χρονών, υπήρχε μια επαφή μες στο σπίτι και έβλεπα τον πατέρα μου μέχρι τα οχτώ μου περίπου. Από κει και μετά υπήρχε η μητρική φιγούρα και τον πατέρα μου τον έβλεπα στις διακοπές και κάποια Σαββατοκύριακα. Ήταν πιο επιφανειακή η σχέση μας και δεν υπήρχε ουσιαστική σχέση. Από τα 18, 19 που η μητέρα μου αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Είτε έπρεπε να πάω στην Αμερική είτε έπρεπε να ζήσω με τον πατέρα μου.

Ήταν κάτι καινούργιο και για τους δυο μας, πάρα πολύ καινούργιο. Ήταν δύσκολα τα πρώτα χρόνια γιατί και εκείνος πίστευε σαν χαρακτήρας και σαν προσωπικότητα ότι μοιάζουμε οπότε προσπάθησε μέσα από την τριβή των δυο πρώτων ετών να με κάνει να μοιάζουμε περισσότερο. Κάποια στιγμή κατάλαβε με τους τσακωμούς ότι δεν μοιάζουμε τελικά τόσο πολύ. Υπάρχει ένας πυρήνας κοινών χαρακτηριστικών αλλά είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος.

Κάποια στιγμή με έπιασε και τον τιμάει αυτό και μου λέει, «κοίταξε να δεις, είμαι ένας άνθρωπος με πάρα πολλά ελαττώματα και δεν θέλω να γίνεις σαν εμένα». Από εκεί στην ουσία, μετά τα δυο πρώτα χρόνια συμβίωσης, ξεκίνησε η πιο υγιής σχέση πατέρα και γιου» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδής.

Οι αποκαλύψεις του για το δύσκολο τέλος του πατέρα του

Πριν λίγο καιρό παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή ''Πάμε Δανάη'' την Τρίτη 7/6 και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε με συγκίνηση και πολύ όμορφα λόγια για τον πατέρα του, Αντώνη Βαρδή, ο οποίος μπορεί να έχει φύγει τα τελευταία χρόνια από τη ζωή εκείνος όμως δεν τον ξεχνάει ποτέ.

Έτι λοιπόν, δε δίστασε να αναφερθεί στην ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε μιας και ο καιρός έχει περάσει, καθώς παλιότερα δε μπορούσε ούτε στο νεκροταφείο να τον επισκεφθεί. Κατά μια έννοια λοιπόν, η πληγή επουλώνεται, με αποτέλεσμα να εξηγεί πως ο θρυλικός τραγουδιστής και συνθέτης δεν γνώριζε πως εμφάνισε για δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, με τον χειρισμό αυτό να είναι επιθυμία της οικογένειας.

«Το τέλος του πατέρα μου ήταν δύσκολο. Μετά την επέμβαση που είχαμε πάει στη Γερμανία, οι πρώτοι μήνες ήταν καλοί. Είχε αρχίσει να δυναμώνει, να φτιάχνει η ψυχολογία του και προσπαθούσα να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Από τον Δεκέμβριο του 2013 και , γιατί έφυγε τον Σεπτέμβρη του 2014, τα πράγματα αγρίεψαν.

Δεν του είχαμε πει ότι είχε βγάλει δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, ο οποίος ήταν μη εγχειρήσιμος και για αυτό ήταν και μη αναστρέψιμη η ιστορία. Του είπαμε ότι υπάρχει μια μικρή λοίμωξη στο κεφάλι αλλά νομίζω ότι ο πατέρας μου ήταν φοβερά έξυπνος και μπορούσε να καταλάβει τα πάντα. Έχω την αίσθηση ότι ήθελε να φύγει νωρίτερα από τη στιγμή που έφυγε».

«Έβλεπα την ψυχολογία του, το ύφος του, είχε σταματήσει να μιλάει και είχε παραλύσει από την κάτω πλευρά. Καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος από τη στιγμή που δεν μπορεί να μιλήσει για να εκφραστεί, δεν μπορεί να πιάσει την κιθάρα για να παίξει λόγω της παράλυσης, έχει χάσει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του».