Κακοκαιρία Daniel: «Κάνω έκκληση στον κόσμο! Πού πάτε ρε άνθρωποι;» - Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φώναζε στους δρόμους

Το βίντεο που δημοσίευσε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Daniel: «Κάνω έκκληση στον κόσμο! Πού πάτε ρε άνθρωποι;» - Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φώναζε στους δρόμους

Ο Βόλος έχει πλημμυρίσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης 5/9, καθώς η κακοκαιρία Daniel έχει πλήξει τη Μαγνησία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς ρεύμα σε αρκετές περιοχές, με πολλά από τα σπίτια, τα αμάξια και τα καταστήματά τους να έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει (δείτε εδώ την καταστροφή που υπέστη το γυμναστήριο πασίγνωστης Influencer στην πόλη).

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε από νωρίς στους δρόμους φωνάζοντας στους οδηγούς να αδειάσουν τους δρόμους και να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να προστατευθούν, σε κατάσταση σοκ, με το γεγονός πως πολλοί επέλεξαν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις για τα έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έρχονται.

Σε απόγνωση ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την κακοκαιρία Daniel

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας», φώναζε χαρακτηριστικά στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει τον κόσμο.

Κραυγή αγωνίας από κάτοικο για το παιδί της

Κάτοικος η οποία είναι εγκλωβισμένη στο σπίτι της, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει το παιδί τους που έμεινε έξω, μίλησε το πρωί της Τρίτης 5/9 στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ζητώντας βοήθεια.

Η ίδια επισήμανε πως δεν υπάρχει βοήθεια από τις Αρχές και την Πυροσβεστική και μόνοι τους οι γείτονες προσπαθούν να βγάλουν το νερό από το πλημμυρισμένα σπίτια με κουβάδες. Από την ταραχή της, μάλιστα, κοβόταν η ανάσα της.

«Είμαστε σε μία κατάσταση που βγάζουμε το νερό με τους κουβάδες από το σπίτι. Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, το νερό είναι πάνω από ένα μέτρο και είμαστε σε κεντρικότατη συνοικία κάτω από τα ΚΤΕΛ. Σε μία απόγνωση από τις 6 το πρωί... Δεν σηκώνει το τηλέφωνο κανείς! Ζητάμε βοήθεια! Σε αυτήν τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε; Πού είναι κάποιος; Είμαι σε απελπιστική θέση. Είμαι άνεργη. Πώς θα γίνουν όλα αυτά;

Το παιδί μου είναι στον δρόμο και δεν μπορώ να ανοίξω την πόρτα να μπει γιατί υπάρχει παντού νερό. Όλη η συνοικία είναι πλημμυρισμένη και όλοι φωνάζουμε από τα παράθυρα. Συγγνώμη για την ταραχή μου, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω κάπως διαφορετικά. Στο δρόμο δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος, είναι αδύνατο. Στην προβλήτα του λιμανιού υπάρχει μηχάνημα το οποίο βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις. Ούτε κι αυτό όμως το χρησιμοποίησαν. Δεν ξέρω...», αποκάλυψε.