«Τα λέμε στο πλοίο, ελπίζω να προλάβω» - Ρίγη ανατριχίλας με την φωτογραφία του γιου του Σωτήρη Κοντιζά για το έγκλημα στο Blue Horizon

Σόκαρε με τα λόγια του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Σωτήρης Κοντιζάς
Instagram / Σωτήρης Κοντιζάς

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την τραγωδία στο Blue Horizon και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη και την Παρασκευή 8/9 προχώρησε σε μία σχετική, μα πάνω από όλα ανατριχιαστική, ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο ίδιος φωτογράφησε τον γιο του (δείτε εδώ την σύζυγο και την κόρη τους) σε κάποιο ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα με το πλοίο, πιθανώς σε κάποια καμπίνα του ή σε έναν από τους διαδρόμους, με τη βαλίτσα του δίπλα και σόκαρε με τα λόγια του.

Η ανατριχιαστική ανάρτηση του Σωτήρη Κοντιζά με τον γιο του για την τραγωδία στο Blue Horizon

«Τα λέμε στο πλοίο. Θα φοράω το αγαπημένο μου παντελόνι. Δεν με χάνεις.

ΥΓ Ελπίζω να προλάβω», έγραψε και τα σχόλια γέμισαν με θλιβερά μηνύματα και λυπημένα emoji.

Δείτε επίσης: Οι πρώτες εικόνες από την κηδεία του 36χρονου Αντώνη - Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση τα αδέρφια του

Σωτήρης Κοντιζάς Blue Horizon
Instagram / Σωτήρης Κοντιζάς

Οι δολοφόνοι του 36χρονου Αντώνη γνώριζαν πως θα σκοτωθεί όταν τον έσπρωξαν

Για την υπόθεση Blue Horizon κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, Live News, το απόγευμα της Πέμπτης 7/9, ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη, Απόστολος Λύτρας. Ο ίδιος εξέφρασε τη γνώμη του σχετικά με την δίωξη για ενδεχόμενο δόλο, την οποία αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, αφήνοντας υπαινιγμούς για τα στοιχεία που μπορεί να έχει συλλέξει η αστυνομία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο μαύρο κουτί του πλοίου, το οποίο είναι πιθανό να μην έχει κατασχεθεί ή να μην έχει το απαραίτητο υλικό, ενώ τόνισε πως θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι στην πορεία.

Δείτε επίσης: «Να μην ξαναβγούν από την φυλακή, τον φάγανε λάχανο!» - Ξέσπασε σε κλάματα η αδερφή του 36χρονου Αντώνη

«Η άποψή μου η νομική είναι ότι είναι με πρόθεση, δεν υπάρχει κανένας ενδεχομένως δόλος. Δεν είναι ότι γνωρίζει ότι μπορεί να σκοτωθεί. Είναι σίγουρο ότι θα σκοτωθεί. Δεν χρειάζεται να είσαι ναυτικός χρόνια. Αρκεί και μία πολύ μικρή εμπειρία να έχεις σε σχέση με τη θάλασσα. Όταν οι μηχανές λειτουργούν και τόσο κοντινή απόσταση ξέρεις και τι θα συμβεί, είναι δεδομένο ότι θα σκοτωθεί κάποιος Δεν υπάρχει πιθανότητα να μη σκοτωθείς. Είναι δεδομένο ότι το γνώριζαν αυτό οι άνθρωποι του πλοίου, πρώτον.

Δεύτερον, ένα πολύ σοβαρό γεγονός είναι το εξής, όλοι είναι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία, άρα το πληροφορήθηκε όλο το πλοίο μέσα σε πέντε λεπτά το τι έχει συμβεί. Δεν βρέθηκε ένας από όλο το πλοίο να πει "μήπως πρέπει να γυρίσουμε;".

Υπάρχει και το μαύρο κουτί του πλοίου, όπως είναι και στο αεροπλάνο, που καταγράφει τα στοιχεία του ταξιδιού και σε ήχο και σε εικόνα. Όταν το πλοίο γύρισε, το Λιμενικό ήταν υποχρεωμένο να κάνει κατάσχεση του συγκεκριμένου υλικού. Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι έχει γίνει κατάσχεση του υλικού. Μπορεί να μην υπάρχει το υλικό. Μπορεί να έχει γραφτεί από πάνω στο υλικό αυτό η συνέχεια του ταξιδιού. Άρα είναι δικαιολογημένη η αργοπορία του πλοίου να επιστρέψει στη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Και κατέληξε στο συμπέρασμα: «Θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, αρκεί να γίνει η έρευνα όπως πρέπει. Είναι σίγουρο ότι έχουν ενημερωθεί κι άλλοι άνθρωποι τι έγινε».

Δείτε επίσης: Παραίτηση από την Attica Group μετά το θάνατο του 36χρονου Αντώνη