Διαφορετική πρεμιέρα για την Τατιάνα Στεφανίδου: «Κάποιοι μας λένε δημοσιογράφους του λευκού κολλάρου» - Με γαλότσες και μικρόφωνο στο χέρι στις πλημμύρες

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, εκτός στούντιο ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Διαφορετική πρεμιέρα για την Τατιάνα Στεφανίδου: «Κάποιοι μας λένε δημοσιογράφους του λευκού κολλάρου» - Με γαλότσες και μικρόφωνο στο χέρι στις πλημμύρες

Μία εντελώς διαφορετική πρεμιέρα έκανε σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η Τατιάνα Στεφανίδου για την εκπομπή της στο κανάλι του ALPHA, T-Live, καθώς άφησε το στούντιό της στην Αθήνα και βρέθηκε με μικρόφωνο στο χέρι στη Θεσσαλία, στις πληγείσες περιοχές της συγκεκριμένα.

Η κακοκαιρία Daniel "σάρωσε" τα πάντα στο πέρασμά της και έτσι άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς σπίτια, χωρίς νερό και τροφή. Τις δικές τους μαρτυρίες θέλησε, λοιπόν, να καταγράψει η ίδια, γι' αυτό και φόρεσε τις γαλότσες της και ξεκίνησε να πλησιάζει τον κόσμο.

Δείτε επίσης: «Κακά τα ψέματα κύριε Πρωθυπουργέ, με κλαρινογαμπρούς δεν κάνεις κράτος» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Τάσο Δούση για την κακοκαιρία Daniel

Τα πρώτα λόγια στην πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία

«Καλησπέρα σας κυρίες σας και κύριοι από την πληγωμένη καρδιά της Ελλάδας την Θεσσαλία. Επιλέξαμε να βρεθούμε εδώ και να κάνουμε με το T-Live μία διαφορετική έναρξη σεζόν, να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να δούμε κυρίως τα προβλήματά τους από κοντά. Πιστεύω ότι κι εμείς οι δημοσιογράφοι, που μας έχετε συνηθίσει στο στούντιο και κάποιοι μας λένε δημοσιογράφους του λευκού κολλάρου, είναι καλό πολλές φορές να βουτάμε κι εμείς τα πόδια μας στη λάσπη και να βλέπουμε από κοντά τα προβλήματα του κόσμου. Πιστέψτε με, είναι αλλιώς να σας τα περιγράφουν και να τα βλέπετε από την τηλεόραση και αλλιώς να τα ζεις από κοντά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο - Στην Καρδίτσα το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τα νερά

Η ίδια νωρίτερα βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή Super Κατερίνα για να περιγράψει με τη δική της ματιά όλα όσα είδε.

«Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές και είναι αλήθεια ότι ο κόσμος εδώ έχει τεράστια αγανάκτηση, οργή, απόγνωση και έχουν χάσει τα πάντα. Μίλησα με όλους αυτούς τους ανθρώπους και αυτήν τη στιγμή στην ουσία έχουν γλιτώσει με μία μπλούζα και ένα παντελόνι. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε παπούτσια γιατί έφυγαν νύχτα από τα σπίτια τους και είναι με τις παντόφλες. Άνθρωποι που δεν ξέρουν αν πρέπει αυτήν τη στιγμή να ξαναφτιάξουν τα χωριά τους γιατί μου έλεγαν "αν ξαναπνιγούμε; Να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας και τα χωράφια μας; Πώς να τα φτιάξουμε;" Αφού δεν καλλιεργούνται για τα επόμενα χρόνια. Είναι λάσπη και μπάζα. Είναι κοινωνική, οικονομική η καταστροφή. Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο και πρόκειται για την καρδιά της χώρας.

Δεν υπήρξε μία πιο δυνατή στιγμή γιατί όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Ο κόσμος θέλει να μεταφέρουμε δημόσια την αγανάκτησή του, την απόγνωσή του για να υπάρξει ένα οργανωμένο έργο από την πολιτεία.

Υπάρχουν κάτοικοι που ζούνε όλη την εβδομάδα σε ένα εκκλησάκι του χωριού στο βουνό. Εκεί βρήκαν σωτηρία. Έστειλαν ένα δύο 15χρονα και έναν 27χρονο, που είχαν τη δύναμη να περπατήσουν στα βουνά και με πήραν και περπατήσαμε. Η κάθοδος δεν είχε μονοπάτι, από τον γκρεμό, τα κατσάβραχα για να φτάσουμε εκεί. Εκεί υπάρχουν ηλικιωμένοι κι αποκλεισμένοι. Όταν φτάσαμε εκεί μου είπαν "Θέλουμε να μας απαντήσει κάποιος. Να το ξαναφτιάξουμε το χωριό μας ή στην επόμενη νεροποντή θα πεθάνουμε; Τα χωράφια να τα ξανακαλλιεργήσουμε ή να φύγουμε και να εγκατασταθούμε αλλού;" Είναι αρχοντάνθρωποι, οικογενειάρχες και αγρότες. Έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα».