«Ταλαιπωρούμαστε πολύ καιρό, βρήκαμε δότη...» - Η εξομολόγηση της Νένας Μεντή για τη μάχη του συζύγου της με τη λευχαιμία

«Ακόμα και αν δεν είχα να φάω, που είχα ευτυχώς, δεν θα δούλευα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Ταλαιπωρούμαστε πολύ καιρό, βρήκαμε δότη...» - Η εξομολόγηση της Νένας Μεντή για τη μάχη του συζύγου της με τη λευχαιμία

Η Νένα Μεντή, την Δευτέρα 11/9, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής της ΕΡΤ, Στούντιο 4, μήνες μετά την έκτακτη αποχώρησή της από παράσταση στην οποία συμμετείχε, αποκαλύπτοντας τον λόγο που πήρε την απόφαση να μείνει μακριά από το θέατρο.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά "ανοιχτά" για την ασθένεια που ταλαιπωρεί τον σύζυγό της, η οποία καθιστά απαραίτητη την συνεχή του φροντίδα και προσοχή.

Η αποκάλυψη της Νένας Μεντή για το πρόβλημα υγείας του συζύγου της

«Δυο χρόνια έχουμε να τα πούμε, γιατί είχα θέμα, σοβαρό, που πάει καλά. Δύσκολα ήταν και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει απολύτως. Αυτό ήταν και το θέμα που με ανάγκασε να φύγω από την παράσταση που έπαιζα και να μην είμαι πουθενά. Εννοώ και κάποιες άλλες προτάσεις που είχα, ειδικά για τηλεόραση, γιατί νομίζουμε οι άνθρωποι ότι όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα», είπε αρχικά.

«Δεν είναι όμως όλα μέσα στο πρόγραμμα. Υπάρχουν προτεραιότητες και προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος. Ακόμα και αν δεν είχα να φάω, που είχα ευτυχώς, δεν θα δούλευα. Δεν υπήρχε περίπτωση. Για τον άντρα μου; Δεν υπήρχε περίπτωση, και για άλλους πέντε – έξι ανθρώπους που είναι πολύ δικοί μου. Δεν ξαναγίνεται αυτό, οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται. Κι αυτό το ξέρω γιατί έχω χάσει τον πρώτο μου άντρα πολύ νεαρό», εξήγησε έπειτα.

«Ταλαιπωρούμαστε πολύ καιρό. Από την μεταμόσχευση είναι 17 μήνες. Είναι πολύ καλύτερα ευτυχώς τα πράγματα. Ήμασταν στο Ρίο, γιατί εκεί τον έστειλαν από την Αθήνα, από το αιματολογικό του Γεννηματάς που τον παρακολουθούσαν πριν εξελιχθεί στο σοβαρό, την λευχαιμία δηλαδή. Έστειλαν τον Σταύρο στο Ρίο που θα έβρισκε και πιο εύκολα μόσχευμα. Βρήκαμε δότη σε είκοσι μέρες, καθώς και πολύ καλούς γιατρούς. Θέλω να πω κάτι που είναι πολύ σπουδαίο για μένα, το χρωστώ ιδιαίτερα σε δυο νοσοκόμες, ότι δίνουν – και έχει χάσει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τη σημασία του – τα πάντα και κρατάνε με τα δόντια ένα σύστημα υγείας που καταρρέει. Ας μου πούνε ότι θέλουν, το έζησα, γιατί έχω μπει σε δέκα νοσοκομεία όλον αυτόν τον καιρό, γιατί νοσηλεύτηκε και αλλού πέρα από το Ρίο», κατέληξε.

Δείτε επίσης: "Έχασα τρία παιδιά" - Έσπασε την σιωπή της για τις αποβολές που βίωσε