Τατιάνα Στεφανίδου: «Το είδα με τα μάτια μου! Οι πλιατσικολόγοι, οι μικροαπατεώνες, τα λαμόγια με κάτι καμιόνια, γυρνούσαν σαν τα κοράκια»

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τατιάνα Στεφανίδου: «Το είδα με τα μάτια μου! Οι πλιατσικολόγοι, οι μικροαπατεώνες, τα λαμόγια με κάτι καμιόνια, γυρνούσαν σαν τα κοράκια»

Η Τατιάνα Στεφανίδου, τη Δευτέρα 11/9, βρέθηκε στα χωριά της Θεσσαλίας, με γαλότσες και μικρόφωνο στο χέρι για την πρεμιέρα του T-Live στο κανάλι του ALPHA (δείτε εδώ το βίντεο) και την Τρίτη 12/9 επέστρεψε στο στούντιο προχωρώντας σε σοβαρές αποκαλύψεις για όλα όσα παρατήρησε στις πλημμυρισμένες περιοχές και τα λόγια της σοκάρουν.

Ένα από τα πιο σοκαριστικά συμβάντα που είδε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της είναι το γεγονός πως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι μπαίνουν στα κατεστραμμένα και "βουλιαγμένα" σπίτια και κλέβουν αντικείμενα και συσκευές από αυτά.

Η σοκαριστική μαρτυρία της Τατιάνας Στεφανίδου στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας

«Το είδα με τα μάτια μου. Οι πλιατσικολόγοι, αυτοί οι μικροαπατεώνες, τα λαμόγια με κάτι καμιόνια -δεν θέλω να πω πιο συγκεκριμένα, ο νοών νοείτω- και γυρνούσαν σαν κοράκια γύρω από τα χωριά. Είδα με τα μάτια μου άνθρωπο να τους παίρνει στο κατόπι και να του λέει "τσακιστείτε και φύγετε από εδώ, θα σας κάνουμε μαύρους". Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε νερό να πλυθούν και έχουν βγάλει τις ηλεκτρικές τους συσκευές να περιμαζέψουν ό,τι υπάρχει και πηγαίνουν να τους κλέψουν, να αρπάξουν ό,τι βρούνε. Οι άνθρωποι στο Βλοχό για αυτό μένουν μέσα στη νύχτα στα πλημμυρισμένα, γιατί λένε ό,τι έχει απομείνει δεν θα μας το πάρουν κιόλας», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο της κακοκαιρίας Daniel: Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τα νερά

Το χειρότερο σενάριο όσον αφορά την κακοκαιρία Daniel, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε... Το υπουργείο Υγείας έχει κάνει ήδη έκκληση στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών που επλήγησαν να χρησιμοποιούν ως πόσιμο μόνο το εμφιαλωμένο νερό, ενώ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τα κουνούπια καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από μολυσματικές ασθένειες εξαιτίας του νερού, αλλά και των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους και δεν έχουν ακόμα περισυλλεχθεί.

Μία κάτοικος της Μαραθέας, μάλιστα, το πρώτο κρούσμα της μόλυνσης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 11/9 στην πρεμιέρα της εκπομπή «Super Κατερίνα» για την τεράστια καταστροφή από την επέλαση της κακοκαιρίας αλλά και τη μόλυνση των υδάτων, με τον σύζυγο της να έχει εμφανίσει εξανθήματα.

«Ο σύζυγός μου προσπαθούσε από το πρώτο 24ωρο να απεγκλωβίσει κόσμο από το χωριό μας, ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί που η στάθμη του νερού ήταν περίπου στο ένα μέτρο. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά η μεταφορά κι έτσι, με μια βάρκα που είχαμε στο διπλανό χωριό, την πήρε και βοηθούσε κόσμο», είπε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε αναφέροντας:

«Είχαμε μιλήσει μετά από το δεύτερο 24ωρο, γιατί ήταν εκεί δύο μέρες και κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού μας, δεν μπορούσε να φύγει. Όταν τον φώναζαν ότι υπάρχει εγκλωβισμένος έμπαινε συνεχώς μέσα στο νερό, δεν μπορούσε να πλυθεί, δεν υπήρχε νερό, οπότε άρχισε να βγάζει αυτά τα εξανθήματα σε όλο του το σώμα. Ένας γιατρός μας είπε ότι είναι μόλυνση από τα νερά, καθώς τα νεκρά ζώα και τα πετρέλαια έχουν μολύνει το νερό. Στην αρχή μας είπαν λοιπόν ότι είναι μόλυνση, αλλά αυτά προχωράνε και σε άλλα σημεία του σώματος και μεγαλώνουν. Εκτός από τον σύζυγό μου, μολύνθηκε και ο ανιψιός μας που μαζί απεγκλώβιζαν κόσμο. Και ο ίδιος έχει τα ίδια σημάδια. Αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο Τρικάλων, κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Ξεκίνησαν μια αγωγή, ωστόσο επειδή η μόλυνση συνεχιζόταν σε έντονο βαθμό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».