Blue Horizon: «Οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί για την κατάστασή του» - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο αδερφός του 36χρονου Αντώνη

Η αποκάλυψη του ψυχίατρου στο Λασίθι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Blue Horizon: «Οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί για την κατάστασή του» - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο αδερφός του 36χρονου Αντώνη

Μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο Blue Horizon την ώρα που το πλοίο αποχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κρήτη, η οικογένειά του παραμένει σε σοκ. Τα αδέρφια του αδυνατούν να πιστέψουν πώς χάθηκε ο αδερφός τους και θρηνούν καθημερινά για την απουσία του.

Ο αδερφός του μίλησε την Τρίτη 12/9 στην εκπομπή του MEGA, Live News, εξηγώντας πως είναι ευγνώμων που υπήρχαν βίντεο από εκείνο το βράδυ, διότι διαφορετικά η απώλεια του αδερφού του θα είχε καταγραφεί ως ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του και οι δολοφόνοι θα είχαν ξεφύγει.

Δείτε επίσης: «Ήταν λίγο χαμηλής νοημοσύνης, έμεναν μέσα σε τρώγλες...» - "Κόλαφος" ο ετεροθαλής αδερφός του 36χρονου Αντώνη

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο αδερφός του 36χρονου Αντώνη

«Είναι ένα μεγάλο σοκ όλο αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα γιατί έγινε όλο αυτό… Γιατί; Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που τράβηξαν το βίντεο, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, σήμερα δεν θα μιλούσαμε γι' αυτό. Θα λέγαμε ότι γλίστρησε, θα λέγαμε ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί νους», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Τα έχω χάσει πλέον! Ήταν άδικο όλο αυτό που έκαναν. Το παιδί δεν πείραζε κανέναν, πιθανώς να τον γνώριζαν κιόλας εκεί. Δεν υπάρχουν λόγια».

Δείτε επίσης: Σπάραξε η αδερφή του 36χρονου Αντώνη στον αέρα του STAR - «Θέλω να πάνε φυλακή! Θέλω τον αδερφό μου, την μάνα μου»

Η αποκάλυψη του ψυχίατρου

Στο T-Live, μίλησε την ίδια ημέρα και ο ψυχίατρος Μανόλης Καναβάκης, υπεύθυνος της μονάδας ψυχικής υγείας Λασιθίου, εξηγώντας πως όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν για την κατάσταση του νεαρού άνδρα.

«Όταν συμβαίνει ένας θάνατος και η απουσία του πατέρα, ο άνθρωπος ως άμυνα ασυνείδητη θέλει να ζήσει. Ο ίδιος έπαιρνε χαρά και ζωή από τα ταξίδια», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για τον θάνατο της μητέρας του άτυχου άνδρα.

«Ήταν ένα παιδί που αντιδρούσε με έναν τρόπο που ήταν τελείως αντίθετος με παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα, και τα βλέπουμε και είναι επιθετικά και επικίνδυνα για τους άλλους. Σε καμία περίπτωση ο Αντώνης δεν ήταν επικίνδυνος και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε καταχρήσεις, ήταν ένα βασανισμένο παιδί», εξήγησε.

Και κατέληξε: «Η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με όλη την ομάδα, βλέποντας ότι ο Αντώνης έκανε συχνά ταξίδια στην Αθήνα και διαπιστώνοντας ότι ήταν ευάλωτος και θα μπορούσαν να συμβούν διάφορα πράγματα, πήραν την πρωτοβουλία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Η διαφορετικότητα σκοτώνει. Δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες».