Καταπέλτης ο Δημήτρης Παπανικολάου: "Εκπαιδευτείτε, η αναπηρία δεν είναι μόνο το αμαξίδιο"

Όσα είπε στον Γιώργο Λιάγκα για τον Αντώνη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Καταπέλτης ο Δημήτρης Παπανικολάου:

Για το φάσμα του αυτισμού, τα ανεκπαίδευτα πληρώματα αλλά και για την δολοφονία του άτυχου Αντώνη, μίλησε ο πρώην καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο Πρωινό του Αντ1 και στο Γιώργο Λιάγκα.

Δημήτρης Παπανικολάου: «Τον πέταξαν τον Αντώνη σαν καφέ, ούτε τον καφέ δεν πετάς στη θάλασσα»

«Είναι όλα τα πληρώματα ανεκπαίδευτα, και στα πλοία και στα αεροπλάνα και στα τρένα. Τους λέμε τόσο καιρό εκπαιδευτείτε, αναπηρία δεν είναι μόνο το αμαξίδιο. Εμείς από την πρώτη στιγμή διακρίναμε ανθρώπους που θεώρησαν αυτό το παιδί κατώτερου Θεού, ότι ήταν σκουπίδι. Τον πέταξαν σαν καφέ. Ούτε τον καφέ δεν πετάς στη θάλασσα. Το πιο εξοργιστικό ακόμα και από την πράξη, ήταν ότι έφτασαν στην Αίγινα σαν να μην έγινε τίποτα» ανέφερε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Παραιτήθηκε ο αρμόδιος Υπουργός για λεκτικό ατόπημα. Αυτό είναι το πρόβλημα μας; Το θέμα είναι, θα φεύγει το πλοίο με κατεβασμένο καταπέλτη; Θα υπάρχει λιμεναρχείο; Θα εκπαιδευτεί το προσωπικό για όλες τις αναπηρίες; Θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι κάποια διακριτικά; Θα οργανωθούμε επιτέλους ή θα ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα και δεν θα αναλαμβάνουμε δράση;»

Δείτε εδώ: Τί αποκάλυψε γνωστός ψυχίατρος για την ενημέρωση που είχαν οι αρμόδιοι για την κατάσταση του Αντώνη.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής αναφέρθηκε και στην «αόρατη αναπηρία», το φάσμα του αυτισμού, τονίζοντας ότι ξεκινάει από τα σχολεία με μηδενικό σχέδιο της πολιτείας. "Είμαστε 180.000 οικογένειες στο φάσμα του αυτισμού, έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα.

«Εμείς νιώσαμε τον Αντώνη. κυριολεκτικά σαν δικό μας παιδί. Αναλάβετε δράση, εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό το θέμα να ξεχαστεί. Δεν θα κλείνουμε τα μάτια μας όταν δολοφονούνται τα παιδιά μας»

«Εγώ δεν θέλω να θεωρήσω τον εαυτό μου θύμα. Εγώ είμαι αγωνιστής. Αλλά θεωρώ θύματα τα παιδιά μας, τα οποία θα παραμείνουν θύματα αν δεν αλλάξει η παιδεία, η νοοτροπία και τα πραγματικά αίτια.» κατέληξε.

Στη φόρα ο διάλογος που "καίει" το πλήρωμα του Blue Horizon

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως από το μαύρο κουτί του Blue Horizon, από το οποίο διώχθηκε βίαια ο 36χρονος Αντώνης, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Το Live News στο κανάλι του MEGA παρουσίασε τη συνομιλία του πλοίαρχου με το πλήρωμα, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την ένταση ανάμεσα στον άτυχο άνδρα και του δύο συλληφθέντες.

Σε αυτά, ακούγεται ξεκάθαρα πως ο πλοίαρχος προσπαθούσε να βρει τρόπο για να καλύψει τα "λάθη" που έγιναν και οδήγησαν στον θάνατο τον Αντώνη, ο οποίος είχε εισιτήριο, παρά τις δικές τους υποθέσεις.

Δείτε επίσης: «Ρε τον μ@λ@κ@! Ένας παλαβός έπεσε στη θάλασσα, νόμιζα ότι ήταν μαύρος ή Πακιστανός»

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.

Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο το είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μιχάλη τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.ο@στη μου. Τον π…

Πλοίαρχος: Αργά αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τι έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ@λ@κ@, ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γαμ@το, πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.