Στέφανος Κασσελάκης: Έτοιμος να γίνει μπαμπάς; Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο σύντροφός του και η παρένθετη μητέρα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

«Το ηλιοκαμένο αγόρι από τις ΗΠΑ», αυτός είναι ο τίτλος γερμανικής εφημερίδας σε αφιέρωμα που έκανε στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, που εν μια νυκτί κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή κι όχι μόνο!

Το εν λόγω άρθρο, μάλιστα, της γερμανικής ΤΑΖ πέραν του ότι τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και τις πιθανότητες που έχει στις δεύτερες κάλπες της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, αναφέρει πως μαζί με τον σύντροφό του, ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην σχέση τους και να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

«Με στενοχωρεί που μπορούμε να κάνουμε παιδιά στην Αμερική που δεν αναγνωρίζονται στην Ελλάδα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Στέφανος Κασσελάκης...

Στέφανος Κασσελάκης σύντροφος

...ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη, «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρότυπο ένταξης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύντροφός του τον στηρίζει σε κάθε του βήμα κι αυτό φάνηκε άλλωστε και με τις δηλώσεις που παραχώρησε στις τηλεοπτικές κάμερες της Ελλάδας πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ τι είπε).

Το who is who του Στέφανου

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι μόλις 35 χρονών, αλλά πρόλαβε να ζήσει οικονομικά σκαμπανεβάσματα για μία ολόκληρη ζωή, την περίοδο της κρίσης. Με σπουδές στις ΗΠΑ, όπου έζησε από τα 14 του με υποτροφία, έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, καθώς και στο think tank εξωτερικής πολιτικής “Center for Strategic and International Studies” στη Washington. Ζει μόνιμα στο Μαϊάμι, όπου και υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του Tyler McBeth.

Ως ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για προεδρία κόμματος, ήταν αναπόφευκτο ότι θα βρεθεί κι αυτό το θέμα στο τραπέζι. Ενώ σε άλλη περίπτωση θα ήταν ταμπού, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κρύφτηκε ποτέ, ίσα-ίσα δηλώνει ευτυχισμένος τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πλευρό του συντρόφου του, με τον οποίο γνωρίστηκαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και πλέον έχουν αποκτήσει μία σκυλίτσα, ράτσα Πορτογαλικό θαλασσόσκυλο, την Φάρλι. Την ίδια στιγμή δεν έχει κρύψει και την πικρία του, για το γεγονός ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς αυτή είναι μία προσωπική του επιθυμία με τον αγαπημένο του, έχοντας παραδεχτεί ότι ψάχνουν για παρένθετη μητέρα.