"Το να φύγουν τα μυαλά από την Ελλάδα είναι η λύση για την Ελλάδα..."- Το σχόλιο της εκπομπής Super Κατερίνα στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το brain drain

"Για να είναι ανταγτωνίσιμη χώρα..."

Η εκπομπή Super Κατερίνα με αφορμή ένα βίντεο που δημοσίευσε στα προσωπικά του social media ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρόβαλε ένα απόσπασμα από μία παλιά ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το brain drain. Ενώ μαίνεται ακόμα η κόντρα με το γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια (δείτε εδώ τι ειπώθηκε στον αέρα της εκπομπής)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κύριος Γεωργιάδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα από το λόγο του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο ο ίδιος είχε αναρτήσει στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάλη για το brain drain

Στο παρελθόν ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης είχε παρευρεθεί σε μία ομιλία σχετικά με την τάση των Ελλήνων να βγαίνουν στο εξωτερικό, είτε για σπουδές, είτε για την αναζήτηση εργασίας. Αυτή την τοποθέτησή του ανέσυρε και σχολίασε στη σημερινή εκπομπή το δυναμικό της Super Κατερίνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει αναλυτικά, "Η πρώτη αντίδραση που έχει πολύς κόσμος είναι γιατί βοηθάς να φύγουν τα καλύτερα μυαλά από την Ελλάδα; Και αυτό που έχω να σας πω και με αυτό που μπορώ να ανοίξουμε μετά σε ερωτήσεις, είναι ότι για εμένα το να φύγουνε τα μυαλά από την Ελλάδα είναι λύση για την Ελλάδα. Είναι η λύση για να μπορούνε να πάρουνε ικανότητες και γνώσεις 21ου αιώνα. Γιατί άμα θέλουμε να είμαστε μία χώρα, η οποία δεν είναι ανταγωνίσιμη μόνο σε τουρισμό και αγροτικά πράγματα, που είναι τοπικοί παράγοντες, αλλά θέλει να είναι ανταγωνίσιμη και σε starstuffs και σε υπηρεσίες, και πράγματα που είναι ένα συν ένα τρία πράγματα. Πρέπει οι Έλληνες να κοιτάξουν να είναι ανταγωνίσιμοι σε παγκόσμιο επίπεδο."

Ενώ παράλληλα εξήγησε τους λόγους και τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει αυτό στους νέους, "Και για αυτό το λόγο πιστεύω, ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας, οι συνομήλικοί μας να είναι στο εξωτερικό, να μάθουν τις γνώσεις καλά, να μάθουν τις ικανότητες που μπορούν να πάρουνε από τις εταιρίες στο εξωτερικό πολύ καλά. Και το βασικότερο να μάθουνε νέες νοοτροπίες, για να μπορούν να έρθουνε πίσω, εάν καταφέρει η κατάσταση να λυθεί. Αν καταφέρουν οι πολιτικοί να τα βρούνε, Εγώ προσωπικά δε θα περίμενα για χρόνια με την ελπίδα...".

Πώς σχολίασε το πάνελ του Super Κατερίνα τα λόγια του

Η παρουσιάστρια της εκπομπής αμέσως μόλις τελείωσε το βίντεο έσπευσε να δώσει τη δική της άποψη πάνω στο ζήτημα, λέγοντας πως πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Η Κατερίνα Καινούργιου υπογράμμισε, πως "Η λύση δεν είναι να φεύγουν τα μυαλά μας έξω, είναι να γίνεται εδώ η δουλειά ". Σε αυτό συμφώνησαν μαζί της και ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Χρύσλα Γεωργακοπούλου.