Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος από το 75% της καταμέτρησης των ψήφων

Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Κυριακή (24/9) ο λαός οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στις κάλπες με σκοπό να γίνει ξανά η ψηφοφορία σχετικά με την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική - Συμμαχία μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Δείτε επίσης: Ψήφισε η Έφη Ατσιόγλου: «Το κλίμα της τοξικότητας δεν μας ταιριάζει» - Στη Νέα Σμύρνη με τον μπαμπά και τον αδερφό του ο Στέφανος Κασσελάκης

Να θυμίσουμε εδώ, πως από την πρώτη φάση είχε βγει μπροστά ο Κασσελάκης. Αφού λοιπόν, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και η καταμέτρηση το βράδυ της Κυριακής (24/9) λίγο πριν τις 11:10 ανακοινώθηκε το 75% της καταμέτρησης.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος λοιπόν της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής ανακοίνωσε, πως ο Στέφανος Κασσελάκης απέσπασε το 56,69% των ψήφων και η Αχτσιόγλου το 43,41% με τον πρώτο να αναδεικνύεται ο νέος πρόεδρος του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη αντίδραση της Αχτσίογλου

Μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, έγινε γνωστό, πως η Έφη Αχτσιόγλου αποχώρησε από το γραφείο της χωρίς να κάνει καμία δήλωση, αφού πιο πριν συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.