Στέφανος Κασσελάκης: Τα πρώτα λόγια του ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

"Το φως κέρδισε..."

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Από το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και όλα τα φώτα έχουν στραφεί πάνω του, αλλά και στο οικείους του, όπως ο σύζυγός του, Tyler McBeth (δείτε ποιος είναι ο σύζυγός του).

Γράφει η Γιώτα Πεπαρίδη...

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει τα ηνία της προεδρίας από τον Αλέξη Τσίπρα και αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήδη οι πρώτες του δηλώσεις ήταν πολύ αισιόδοξες και φάνηκε να είναι και αυτός πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα. Ενώ μόλις έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, ζητούσε από το συγκεντρωμένο πλήθος "Ηρεμία και Χαμόγελα"

Άρχισε τις δηλώσεις του με την προσφώνηση, "Αγαπητοί φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι", κάτι το οποίο του χάρισε θερμό χειροκρότημα. "Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Η σκέψη μου είναι πρώτα από όλα, με τους πληγέντες στην Θεσσαλία, οι οποίοι έχουνε περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η Πολιτεία να τους σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο από εδώ και πέρα. Έχουν την υποστήριξή μας, όλων", είπε στην πρώτη φάση της νικηφόρας ομιλίας του. Συνέχισε λέγοντας, "Δεύτερον έχω να πω μερικά ευχαριστώ. Πρώτα από όλα, ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, που παρά τις δυσκολίες, μπήκαν στις ουρές, περίμεναν και έδειξαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ, και θα κερδίσει από εδώ και πέρα."

Οι πρώτες αυτές δηλώσεις διακόπτονταν συνεχώς από το πλήθος της νεολαίας του κόμματος, που είχε συγκεντρωθεί εκεί και επευφημούσε το νέο πρόεδρο με συνθήματα και χειροκροτήματα. Κάτι που φάνηκε να χαροποιεί ακόμα περισσότερο το Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τους έδινε και το μικρόφωνο. Ενώ παράλληλα υπογράμμισε, πως η αλλαγή θα έρθει και από τα μέλη του κόμματος, καθώς θα είναι ένα κόμμα από την κοινωνία για την κοινωνία. Ανάμεσα στα "ευχαριστώ" που έδωσε ήταν και αυτό στους εθελοντές της καμπάνιας του, αλλά και όσων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς χωρίς αυτούς δε θα έφτανε σε αυτό το σημείο, όπως εξήγησε.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τα μέλη της κεντρικής επιτροπής, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, όπως και τους νυν και πρώην βουλευτές, "που παρά τις δυσκολίες στάθηκαν δίπλα στο καινούργιο, επειδή εμπιστεύτηκαν την ηθική μου. Και επέλεξαν το φως, διότι αυτό χρειάζεται ο τόπος", όπως διευκρίνισε.

Ταυτόχρονα, επέλεξε να ευχαριστήσεις τον ανταγωνιστή του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, Νίκο Παπά. Το τελευταίο ευχαριστώ το έδωσε στην οικογένειά του, στους γονείς, τον αδερφό του, τα ξαδέρφια και τους θείους του. "Αλλά πάνω από όλα να ευχαριστήσω τη δική μου προσωπική οικογένεια χωρίς την οποία δε θα μπορούσε να είμαι εδώ, είναι ο Tyler και η Farlie, η σκυλίτσα μας", όπως έκλεισε συγκινητικά το λόγο του με τον Tyler και το Νίκο Παπά στο πλευρό του.

Κασσελάκης για Αχτσίογλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει, πως λίγο πριν προβεί στις πρώτες δηλώσεις του, είχε επικοινωνία με την Έφη Αχτσίογλου. Συνεχάρηκε ο ένας τον άλλον, και ενώ της δήλωσε την εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπό της, της ζήτησε τη συνεργασία της για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ώστε το κόμμα της αντιπολίτευσης να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.