Στέφανος Κασσελάκης - Αλέξης Τσίπρας: Η συνάντηση του νυν και του τέως προέδρου

Ο νέος και ο παλιός αρχηγός

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με μεγάλο νικητή το Στέφανο Κασσελάκη (δείτε τα αποτελέσματα). Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή. Το νέο πρόεδρο συνόδευσαν ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

Συνάντηση Κασσελάκη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να υποδέχεται αρκετά χαρούμενος και ευδιάθετος το νέο πρόεδρο. Μάλιστα, ακολούθησε μεταξύ τους ένας πολύ θερμός διάλογος. Αφού, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρηκε το Στέφανο Κασσελάκη, εκείνος του απάντησε "σε ευχαριστώ πολύ πρόεδρε", δείχνοντας σεβασμό απέναντι στον προκάτοχό του.

"Και από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδηροκέφαλος, έτσι λένε εδώ", του είπε ο τέως πρωθυπουργός. "Την έχεις ακούσει αυτή την έκφραση, γιατί θα σου χρειαστεί", δίνοντας ένα στοιχείο για το τι έχει να περιμένει ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον παρότρυνε να χαρεί τις μέρες που έπονται, χωρίς ενοχές, "γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Είναι πολλές", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρα στο Στέφανο Κασσελάκη.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, νουθέτησε το διάδοχό του να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνει και στις δυνατότητες που είναι σημαντικές. "Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες, το γνωρίζεις πολύ καλά", συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης τον ενημέρωσε, πως τα έχει δει από κοντά.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας του εξήγησε, πως "πρέπει να δώσουμε ελπίδα με προοπτική, συντροφικότητα και ενότητα". Η συνάντησή τους έκλεισε με μια φράση του Στέφανου Κασσελάκη, πως "στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους σηυντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος".