«Προσευχόμουν να μην είμαι γκέι...» - Η βαθιά εξομολόγηση του Στέφανου Κασσελάκη για την προσωπική του ζωή

«Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Για την εφηβεία του, τα φοιτητικά του χρόνια, την προσωπική του ζωή, το coming out που έκανε αλλά και για τη σχέση του με την Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, μίλησε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Όλα όσα είπε o Στέφανος Κασσελάκης για την προσωπική του ζωή

«Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί, και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι. Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία» ανέφερε.

Κάνοντας μία αναδρομή από την εφηβεία του έως σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για τις άγνωστες πτυχές της ζωή του.

«Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος και από τον μεγαλύτερο αδελφό μου, ακολουθούσα ένα πιο “μαθηματικό” πρότυπο, ας πούμε πιο “μονοκόμματο”. Μόνο όταν πήγα στο Phillips Academy, στη Βοστώνη, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν και άλλα πράγματα, οι ξένες γλώσσες, για παράδειγμα, ή η Ιστορία ή το ντιμπέιτ. Όλα αυτά με άνοιξαν ως άνθρωπο, έγινα εκπρόσωπος της μαθητικής μας κοινότητας, αν και βαθιά μέσα μου συνέχιζα να είμαι ένας μάλλον εσωστρεφής έφηβος.»

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ακόμη μία φορά για τον σύντροφο του Tyler, για το coming out που έκανε στα 31 αλλά και για την αντίδραση των γονιών του.

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ

«Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler (δείτε κοινές τους φωτογραφίες). Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ.» δήλωσε ο Στεφανος Κασσελάκης στην Καθημερινή.