Eurovision 2024: Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν! Αυτή η τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Η επίσημη ανακοίνωση του RIK

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν! Αυτή η τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Τη Silia Kapsis επέλεξε φέτος ως εκπρόσωπο της, για την Eurovision 2024, η Κύπρος όπως ανακοίνωσε το ΡΙΚ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου του προγράμματος.

Eurovision 2024: Έτοιμη για το Μάλμε της Σουδίας η Silia Kapsis

Οι φήμες για την εκπροσώπηση της χώρας που κυκλοφορούσαν για καιρό ωστόσο επιβεβαιώθηκαν και έτσι η νεαρή τραγουδήστρια θα εκποροσωπίσει την Κύπρο στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (δείτε εδώ περισσότερα για τον φετινό διαγωνισμό) που θα πραγματοποιηθεί στo Μάλμε της Σουηδίας.

Η μόλις 17 ετών Silia Kapsis, θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου.

Αυτή θα είναι η όγδοη χώρα που εκπροσωπεί στον διαγωνισμό ο Έλληνας δημιουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΚ EUROVISION 2024 ΚΥΠΡΟΣ

Ποια είναι η Silia Kapsis;

Η Silia είναι τραγουδίστρια ελληνοκυπριακής καταγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Από την ηλικία των 4 ετών δίνει παραστάσεις και έχει εκτεταμένη εκπαίδευση με κορυφαίους καλλιτέχνες.Έχει μεγαλώσει και με την ελληνική παιδεία και επισκέπτεται πολύ συχνά την χώρα μας.

Έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, ήταν αποδέκτης της υποτροφίας του Village Nation Performing Arts College για όλους -Στρογγυλός εκτελεστής τριπλής απειλής.

Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής, ο οποίος είχε μία σημαντική πορεία στο τραγούδι. Η μητέρα της είναι από την Θεσσαλονίκη.