Eurovision: Ανακοινώθηκε επίσημα η πόλη και η ημερομηνία του διαγωνισμού για το 2024

Για 7η χρονιά στην Eurovision

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision: Ανακοινώθηκε επίσημα η πόλη και η ημερομηνία του διαγωνισμού για το 2024

Ανακοινώθηκε και επίσημα η πόλη αλλά και οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί ο 68ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision. Για 7η χρονιά στην ιστορία της, θα πραγματοποιηθεί στην Σουηδία, καθώς η Loreen κατάφερε να είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει 2 φορές το τρόπαιο.

Μπορεί να ακούστηκαν πολλά για τη νίκη της λόγω της επιρροής που άσκησαν οι κριτικές επιτροπές στο αποτέλεσμα, αλλά και να κατηγορήθηκε για λογοκλοπή (δείτε εδώ), ωστόσο τα σχόλια δεν επηρέασαν καθόλου από το να γίνει ο διαγωνισμός στην χώρα της.

Πότε και που θα γίνει το 2024 η Eurovision

Όπως ανακοίνωσε η EBU, θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε! Στις 7 Μαϊου θα γίνει ο Α ημιτελικός, στις 9 ο Β ημιτελικός, ενώ στις 11 Μαϊου ο μεγάλος τελικός.

«Ανακοινώνουμε με ενθουσιασμό την επιστροφή σε αυτή τη ζωντανή και δυναμική πόλη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τους χώρους και τις υποδομές για να φιλοξενήσουν απόλυτα το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του κόσμου. Το Μάλμε ταιριάζει τέλεια με το πνεύμα της διαφορετικότητας που διέπει τον διαγωνισμό», ανέφερε ο Executive Supervisor της Eurovision, Martin Österdahl.

Το βιογραφικό της Loreen

Η Λορέν γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, το 1983. Οι γονείς της ήταν Μαροκινοί μετανάστες. Όταν ήταν μικρή, μετακόμισε στο Βέστερας, όπου και μεγάλωσε. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας της στο Γκρίτα, μια κατοικημένη περιοχή στο Βέστερας.

Η Λορέν έγινε γνωστή στο ευρύ σουηδικό κοινό μετά την συμμετοχή της στην σουηδική εκδοχή της μουσικής εκπομπής Idol 2004, συμμετέχοντας ως Λορέν Ταλχαουί. Κατά την διάρκεια των προκριματικών γύρων, τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από την ψήφο του κοινού. Τελικά, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, "The Snake", με το συγκρότημα Rob'n'Raz και έγινε τηλεοπτική παρουσιάστρια στο TV400. Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης για αρκετά ριάλιτι σόου στην σουηδική τηλεόραση. Το 2011, κυκλοφόρησε το σινγκλ "My Heart Is Refusing Me", το οποίο σημείωσε εμπορική επιτυχία στη Σουηδία.

Εκπροσώπησε τη Σουηδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι της "Euphoria", και κέρδισε το διαγωνισμό με 372 πόντους.