Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους για τη δημοκρατία...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Σήμερα Τρίτη 26/9 συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης. Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη τον σκότωσε το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Οι δράστες τον περίμεναν στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο. Όταν εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με το κλεμμένο αυτοκίνητο που το παράτησαν στην οδό Λέοντα Σγουρού. Ο σοφέρ άκουσε τους πυροβολισμούς, και τον είδε αιμόφυρτο στο πάτωμα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και κατέληξε.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Παύλος Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας. Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα 34 χρόνια

Η Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και σήμερα, δεν τον ξεχνάει λεπτό. Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του και έγραψε στην λεζάντα της:

«Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους για τη δημοκρατία ούτε η δημοκρατία, ούτε η πολιτική πεθαίνει. ΝΜ».

Δείτε επίσης την συγκινητική εξομολόγηση της για την δολοφονία του, με τα λόγια της να ραγίζουν καρδιές!