«Είναι παραβατικό» - Το σχόλιο της Νεφέλης Ορφανού για την ομοφυλοφιλία που έφερε την αντίδραση της Μελέτη

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Είναι παραβατικό» - Το σχόλιο της Νεφέλης Ορφανού για την ομοφυλοφιλία που έφερε την αντίδραση της Μελέτη

Μία άκρως αποκαλυπτική και αιχμηρή συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού "Mega", "Mega Καλημέρα", έδωσε η γνωστή ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού και τοποθετήθηκε αρνητικά για το ζήτημα του Metoo, αλλά και της ομοφυλοφιλίας με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη να αντιδρά στα σχόλια της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις (δείτε εδώ την τοποθέτηση της για τις γυναίκες που ερωτεύονται άτομα του ίδιου φύλου).

Η συνένευξη της Νεφέλης Ορφανού

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Σιδηρόπουλος επισκέφτηκε την ηθοποιό και τη ρώτησε για ποικίλα θέματα. Αρχικά τη ρώτησε, εάν έχει νιώσει ποτέ, πως καβαλάει το καλάμι, εκείνη απάντησε "Δεν το ξέρω εγώ αυτό. Ξέρεις, δεν το ξέρεις, όταν το καβαλάς". Ωστόσο, όπως εξομολογήθηκε την έχουν χαρακτηρίσει υπεροπτική, και συγκεκριμένα η αδερφή της, της είχε τονίσει, ότι είχε αλλάξει. Ο ρεπόρτερ της έθεσε το ερώτημα, εάν είχε κάνει κάποια αισθητική παρέμβαση. Η ηθοποιός σημείωσε, πως ούτε έχει κάνει, και ούτε πως πρόκειται.

Στη συνέχεια της συνέντευξης τέθηκε το θέμα του κινήματος MeToo. Σε αυτό το σημείο η Νεφέλη Ορφανού ήταν κόλαφος. "Έλα ρε, έλα ρε... Εγώ ήμουν και πολύ όμορφη γυναίκα, σεξουαλική παρενόχληση, ενοχλητική, ποτέ δε μου κάθισε", αποκρίθηκε. "Εγώ προσωπικά, όταν δε θέλω απαντάω έχω μία σχέση. Θέλω να πω, ότι όταν θέλεις να το διαχειριστείς, το διαχειρίζεσαι. Είμαι κατηγορηματική σε αυτό, ούτε MeToo, ούτε σουτου, τελείωσε. Θέλω; Φαίνεται", συνέχισε. "Τι θα πει σεξουαλική παρενόχληση; Ότι σου ρίχτηκε κάποιος και πήγε να σου κατεβάσει τα ρούχα. Θα φάει μια ανάποδη και δε θα μου τα κατεβάσει", ισχυρίστηκε. Ακόμα και για τις γυναίκες, που δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν κάτι τέτοιο θεώρησε, πως δεν είναι λύση να βγαίνουν και να λένε "μου ρίχτηκε κάποιος". Συμπλήρωσε, ότι έχει υποστεί μία τέτοια συμπεριφορά και "έφαγε ξύλο, γύρισα την καρέκλα την έφαγε στο κεφάλι".

"Τον αγαπάω (τον Πέτρο Φιλιππίδη). Δεν μπορώ να ξέρω (για τις καταγγελίες). Εγώ με τον Πέτρο το Φιλιππίδη συνεργάστηκα αγαστά σε 4- 5 έργα. Ήτανε πάρα πολύ καλός μαζί μου, με βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά. Μείναμε μέχρι αργά τη νύχτα πολλές φορές στο Εθνικό Θέατρο. Μέχρι αργά μόνοι μας με τον βοηθό, με πήγε μέχρι τοπ αυτοκίνητό μου, με έφερε μέχρι το σπίτι μου. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα καμία (παρενόχληση). Και ήμουν και όμορφο κορίτσι. Αλλά είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και κατά βάθος και κατά πλάτος", δήλωσε για το γνωστό ηθοποιό- σκηνοθέτη.

Τέλος, ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για το Στέφανο Κασσελάκη, που είναι ένα ανοιχτά γκέι άτομο. Σε αυτό το σημείο η Νεφέλη Ορφανού ήταν αμετανόητη. Δεν πιστεύει, πως είναι ευθύνη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της κοινωνίας που έχει πάρει μία θέση, ότι είναι κάτι το κανονικό. "Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, γιατί πιστεύω, ότι η τάση του να είναι ο άνδρας με τη γυναίκα είναι θέμα τεκνοποίησης", είπε και κατέληξε, ότι "είναι παραβατικό". Έκλεισε τη συνέντευξή της χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της παραβατική, επειδή δεν έκανε παιδιά, καθώς επέλεξε την καριέρα της. Ωστόσο, ένα παιδί θέλει "κανονική οικογένεια, ένα μπαμπά και μία μαμά", επομένως δε θα έπρεπε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δε θα έπρεπε να υιοθετούν.

Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, αφού ολοκληρώθηκε είπε "Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Λέω να μην αρχίσω και να μην τελειώσω, θα είμαι παραβατική". Η Φλορίντα Πετρουτσέλι συμφώνησε και συμπλήρωσε, πως καταλαβαίνει, ότι η ηθοποιός είναι "μια γυναίκα άλλης εποχής, μιας συντηρητικής κοινωνίας". Η Αφροδίτη Γραμμέλη, διαφώνησε με τη συνάδελφό της, καθώς θεωρεί τη Νεφέλη Ορφανού ως μία σύγχρονη γυναίκα.

Η Ελεονώρα Μελέτη πήρε σε αυτό το σημείο το λόγο και συντάχθηκε με τη Φλορίντα Πετρουτσέλι, "οι πεποιθήσεις της πραγματικά είναι πεποιθήσεις που ανήκουν στο Μεσαίωνα", κατέληξε. Τελευταία πήρε το λόγο η Νανά Παλαιτσάκη, η οποία συμφώνησε με τις συνεργάτιδές της και συντάσσεται απέναντι στις ακραίες τοποθετήσεις της ηθοποιού, που είναι μια παλιάς κοινωνίας.

Δείτε εδώ την αντίδραση της Ελεονώρας Μελέτη και του πάνελ της εκπομπής "Mega Καλημέρα":