«Πήγα στην εντατική και του ψιθύρισα κάτι στο αυτί...» - Η εξομολόγηση του Λιάγκα για τις τελευταίες ώρες του πατέρα του

«Έφυγε έτσι...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Πήγα στην εντατική και του ψιθύρισα κάτι στο αυτί...» - Η εξομολόγηση του Λιάγκα για τις τελευταίες ώρες του πατέρα του

Σε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα Τετάρτη 27/9 μέσα από την εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1. Ο παρουσιαστής με αφορμή το θάνατο της μητέρας του Γιώργου Αγγελόπουλου (δείτε την σπαρακτική ανάρτηση του), μίλησε για την απώλεια του πατέρα του.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο, όταν μπήκε στην εντατική παρόλο που οι γιατροί δεν τον άφηναν, και του ψιθύρισε κάτι στο αυτί, πριν φύγει από τη ζωή.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Λιάγκα για το θάνατο του πατέρα του

«Θυμάμαι εκείνο το βράδυ στο Λαϊκό Νοσοκομείο που πάθαινε συνέχεια εμφράγματα - ανακοπές. Τον επανέφεραν οι γιατροί στη ζωή δίνοντας μια τιτάνια μάχη. Ξανά ζούσε, πέθαινε και το ζούσαμε αυτό το μαρτύριο για 3-4 ώρες. Κάποια στιγμή έδωσε εγώ εντολή στους γιατρούς, λέω δεν υπάρχει λόγος. Με τόσες ανακοπές και χωρίς οξυγόνο, πραγματικά και να ζούσε δεν θα ξέρουμε σε τι κατάσταση θα ήταν ο πατέρας μου.

Πήγα στην εντατική, μου είπαν να μην μπω μέσα, δεν τους άκουσα, και του ψιθύρισα κάτι στο αυτί το οποίο είναι δικό μου και δικό του. Και μετά, ενώ έκαναν πάλι προσπάθεια, δεν επανήλθε ποτέ. Είναι σαν να λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σε κώμα, ίσως τα μηνύματα που θέλεις να τους περάσεις να τα ακούνε με έναν μεταφυσικό τρόπο. Εμένα ο πατέρας μου τα άκουσε και δεν επανήλθε ποτέ, έφυγε έτσι...», εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ο Γιώργος Λιάγκας.

Αυτός είναι ο πατέρας του

Ο πατέρας του παρουσιαστής πάλευε 10 χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο αυτό που τον «πρόδωσε» ήταν η καρδιά του, όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξη του.

«Ο πατέρας μου πάλευε με τον καρκίνο 10 χρόνια, αλλά τελικά δεν πέθανε από καρκίνο, πέθανε από καρδιά. Άντε να το πω κι αυτό τώρα, για να αγαλιάσει και η καρδιά μου κι άλλο. Εκείνο το βράδυ πέθαινε και τον επανέφεραν 5-6 φορές. Πάθαινε ανακοπή και τον επανέφεραν.

Έβλεπα ένα σώμα άψυχο να πάλλεται με το ηλεκτρικό ρεύμα, αισθανόμουν πολύ άσχημα και έβλεπα ότι δίνει μια μάχη να κρατηθεί στη ζωή, γιατί είχε ίσως το άγχος αν είμαι εγώ καλά. Έσκυψα και του είπα στο αφτί -μετά από 5-6 φορές που είχε δώσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή- ότι «Μπαμπά φύγε, είμαι καλά τώρα…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Γιώργος Λιάγκας: Αυτός είναι ο πατέρας του που έχει πεθάνει! Μοιάζουν σαν δίδυμοι!