«Όσα χρόνια και αν περάσουν…» - Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον πατέρα του

Πέρασαν 34 χρόνια

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Τριαντατέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και ο γιος του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας έτσι να τιμήσει για ακόμη μία χρονιά και δημόσια τη μνήμη του.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Όσα χρόνια και αν περάσουν, το χαμόγελό σου πάντοτε θα δίνει δύναμη σε όσους σε αγάπησαν», γράφει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου από την παιδική του ηλικία να στεκεται δίπλα στον πατέρα του, που κρατούσε ένα αρνί στους ώμους του.

Δείτε επίσης την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε εδώ το post:

Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη

Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου 35 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Οι δράστες περίμεναν τον Παύλο Μπακογιάννη στις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο. Όταν εμφανίστηκε τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με το κλεμμένο αυτοκίνητο που το παράτησαν στην οδό Λέοντα Σγουρού 11. Ο σοφέρ του άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον Μπακογιάννη αιμόφυρτο στο πάτωμα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και κατέληξε.

Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Παύλος Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας. Στο Καρπενήσι οι αρχές της πόλης τον τίμησαν δημιουργώντας το ομώνυμο πάρκο, όπου έχει στηθεί ο ανδριάντας του, και δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης.