«Υπήρχε και κίνδυνος για τη ζωή μου» - Ο πρώην παίκτης του MasterChef, Αλέξανδρος Αντωνελάκης μίλησε για την μάχη με τα ναρκωτικά

«Πήγα στην εύκολη λύση...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Υπήρχε και κίνδυνος για τη ζωή μου» - Ο πρώην παίκτης του MasterChef, Αλέξανδρος Αντωνελάκης μίλησε για την μάχη με τα ναρκωτικά

Ο πρώην παίκτης του MasterChef, που προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό του "Star", Αλέξανδρος Αντωνελάκης παραχώρησε μία άκρως συγκινητική και βαθιά εξομολογητική συνέντευξη στην εκπομπή "Tlive" του "Alpha", όπου αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε με τις ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα, ο γνωστός μάγειρας δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάει για το πρόβλημά του (δείτε εδώ τις δηλώσεις του).

Τι είπε για τη σκληρή μάχη με τα ναρκωτικά ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης

Ο πρώην παίκτης του τηλεοπτικού παιχνιδιού μαγειρικής, είχε καταφέρει να κερδίσει, όχι μόνο την προσοχή των τριών κριτών του MasterChef και να φτάσει στην τελική τριάδα με τις ικανότητές του, αλλά και το κοινό με την ιστορία της ζωής του. Όπως δήλωσε μάλιστα και στην κάμερα της εκπομπής "Tlive", θέλει μέσα από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει φως και ελπίδα στα νέα παιδιά, «να μην το βάζουν κάτω».

Ο Χανιώτης μάγειρας έχει δηλώσει, πως ο μεγαλύτερος στόχος, που έχει πετύχει είναι η απεξάρτηση και να μείνει "καθαρός". «Κάποιοι θέλανε να ζήσουν και η ζωή τους το πήρε αυτό, και ότι εγώ που η ζωή μου δίνει συνέχεια ευκαιρίες, προσπαθώ να την τελειώσω. Θυμάμαι τότε σηκώθηκα από τον καναπέ και λέω τέλος».

Ο πρώην παίκτης του MasterChef κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη που έδωσε, υπογραμμίζοντας, πως «Ήμουνα χρήστης περίπου 15 χρόνια. Τη χρήση την ξεκίνησα σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Πήγα, θα το πω, στην εύκολη λύση, γιατί νομίζω καμιά φορά αυτή η διέξοδος είναι η εύκολη λύση, παρόλο ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο μονοπάτι».

Όπως σχολίασε στη συνέχεια της συγκινηνητικής του εξομολόγησης, «Βέβαια το έχω αφήσει πίσω μου. Βέβαια, καθημερινά πάλευα για αυτό». Ακόμη, πρόσθεσε, πως "στα 13- 14- 15 και μέχρι τα 20 και πιο μετά δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου συμβαίνει, απλά νόμιζα, ότι περνάω καλά, ότι η διασκέδαση είναι αυτό μέχρι που άρχισα να χάνω πράγματα". Περιγράφοντας τον ψυχικό του κόσμου εκείνης της περιόδου, που έκανε χρήση ουσιών, λέει «Υπήρχε φόβος, υπήρχε και μεγάλη ματαίωση. Υπήρχε και κίνδυνος για τη ζωή μου, γιατί μιλάμε, ότι ήμουν χρήστης σε τελικό στάδιο».

Επιπλέον, τονίζει τον τρόπο που ξεπέρασε την εξάρτησή του «Κατάφερα μάλλον και πήρα φόρα από τον πάτο και σηκώθηκα». Μετά από 15 χρόνια με την παρότρυνση του πατέρα του πήγε για απεξάρτηση, «δεν πήγα με τη θέλησή μου, παρόλο που ήθελα να κάνω κάτι, εντάξει μου το πρότεινε ο πατέρας μου. Πήγα για να δω, πως είναι και σιγά σιγά με τον καιρό άρχισα να καταλαβαίνω, ότι τελικά υπάρχει λύση σε όλο αυτό το πρόβλημα». Θεωρεί, πως υπεύθυνοι για το πρόβλημά του υπήρξαν οι παρέες, που επέλεξε του, αλλά και οι γονείς του, οι οποίοι κάνανε λάθη. Ενώ σημαντικό παράγοντα ορίζει και την έλλειψη στόχων.

Ο 38χρονος σεφ σήμερα βάζει στόχους και προσπαθεί να έχει μία ποιότητα στη ζωή του, κάτι το οποίο προσπαθεί να εμφυσήσει και στην κόρη του. Η κόρη του, με τη μητέρα της είναι χωρισμένοι, ωστόσο είναι δίπλα της και αφιερώνει πολύ χρόνο σε εκείνη, και τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική. Έχει αποφασίσει να μιλάει για το πρόβλημά του για να δίνει δύναμη και κουράγιο σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στην οικογένειά τους.

Δείτε παρακάτω τη συγκλονιστική συνέντευξη του πρώην παίκτη του MasterChef, Αλέξανδου Αντωνελάκη: