Σωτήρης Τσαφούλιας για Κασσελάκη - «Δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί φαινόμενο»

Τι ανέφερε για τις πλημμύρες και την κοινωνία

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Για την κοινωνία. την κρίση που διανύει η χώρας μας το τελευταίο διάστημα αλλά και την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας (δείτε σπάνιες φωτογραφίες με την γυναίκα του) στην εκπομπή Fay's Time στον ΣΚΑΪ.

Τι ανέφερε για τις πλημμύρες και το «φαινόμενο» Κασσελάκη

«Το να λέω την άποψη μου για κάποια θέματα όταν κρίνω ότι πρέπει λέγοντας το αυτονόητο, αυτή είναι η έκπληξη για εμένα» ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα τόσο με τις πλημμύρες όσο και με τις φωτιές ο σκηνοθέτης απαντά:

«Δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστώ, έχει να κάνει και με τον βαθμό ενσυναίσθησής, να βλέπεις τον πόνο του άλλου σαν δικό σου. Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος φτωχαίνει όλη η ανθρωπότητα. Ζούμε σε μια εποχή που οι αριθμοί είναι πιο σημαντικοί από τους ανθρώπους. Είναι φθηνότερο να αποζημιώσεις κάποιον από το να κάνεις αντιπλημμυρικό έργο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να γίνονται τα ίδια πράγματα. Είμαστε φυγόπονοι. Θέλουμε να αλλάξει κάτι, αλλά να μην υποφέρουμε εμείς από την αλλαγή. Δεν έρχεται έτσι η αλλαγή» δήλωσε.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε μεταξύ άλλων και για την εκλογή και την έντονη προβολή που έχει πάρει ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του ως «φαινόμενο».

Δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί διαφορετική πρόταση και γιατί είναι φαινόμενο ο Κασσελάκης. Τα Μέσα αποδομούν ή κάνουν θεό κάποιον. Δεν έχω ακούσει ακόμη τις πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο για να κρίνω τον άνθρωπο ως πολίτη. Έχω δει μια άλλου είδους προβολή η οποία δεν μου κάνει εντύπωση».

«Κινηματογραφώ από το 2010 και αποθεώθηκα για ένα πεντάλεπτο στην εκπομπή της Φαίης. Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ουσία του έργο μου, αλλά από μια δήλωση που έκανα σαν άνθρωπος», κατέληξε.

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι μόλις 35 χρονών, αλλά πρόλαβε να ζήσει οικονομικά σκαμπανεβάσματα για μία ολόκληρη ζωή, την περίοδο της κρίσης. Με σπουδές στις ΗΠΑ, όπου έζησε από τα 14 του με υποτροφία, έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008, καθώς και στο think tank εξωτερικής πολιτικής “Center for Strategic and International Studies” στη Washington. Ζει μόνιμα στο Μαϊάμι, όπου και υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του Tyler McBeth.

Ως ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για προεδρία κόμματος, ήταν αναπόφευκτο ότι θα βρεθεί κι αυτό το θέμα στο τραπέζι. Ενώ σε άλλη περίπτωση θα ήταν ταμπού, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κρύφτηκε ποτέ, ίσα-ίσα δηλώνει ευτυχισμένος τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο πλευρό του συντρόφου του, με τον οποίο γνωρίστηκαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και πλέον έχουν αποκτήσει μία σκυλίτσα, ράτσα Πορτογαλικό θαλασσόσκυλο, την Φάρλι. Την ίδια στιγμή δεν έχει κρύψει και την πικρία του, για το γεγονός ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς αυτή είναι μία προσωπική του επιθυμία με τον αγαπημένο του, έχοντας παραδεχτεί ότι ψάχνουν για παρένθετη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόλαφος» ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μία λογική πολιτικής ορθότητας που προσπαθεί να δεσμεύσει την ελευθερία του λόγου»

Σωτήρης Τσαφούλιας: Για πρώτη φορά μαζί με τις κόρες του και τη σύντροφό του Άννα Μενενάκου – Δείτε φωτογραφίες

Σωτήρης Τσαφούλιας – Συγκλονίζει η ιστορία από τα τελευταία γυρίσματα της Μαίρης Χρονοπούλου: «Δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου, εάν δεν πήγαινες πολύ κοντά»

«Λέω συχνά ότι οι επιτυχίες μας κλειδώνουν και....» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Τσαφούλια για την ταινία "Έτερος Εγώ"

Νεοκλασικό στην Πλάκα με θέα την Ακρόπολη - Αυτό είναι το σπίτι που θέλει να νοικιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύντροφό του

«Δεν τον βάζω μπροστά από τη δουλειά» - Η Άννα Μενενάκου αποκαλύπτει για την σχέση της με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Άννα Μενενάκου: "Στάζει μέλι" με τα τρυφερά λόγια για τον σύντροφο της Σωτήρη Τσαφούλια