Στέφανος Κασσελάκης: Η απόφαση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Δε ξέρετε, πόσο δύσκολο είναι για πολλούς από εμάς...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού "Star" και τη Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη χθες 28/9 ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του συζύγου του, Tyler McBeth, για τα επόμενα βήματά τους (δείτε εδώ τις δηλώσεις του Tyler).

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την επικείμενη στρατολογία του, η οποία έχει συζητηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Τι αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη στρατολογία του

Η Μάρα Ζαχαρέα προς το τέλος της συνέντευξης του νέου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τη στρατιωτική του θητεία. «Εννοείται, πως θα πάω (στρατό) και είναι και τιμή μου που θα πάω. Είναι τιμή μου που θα μπορώ να επιστρέφω στην πατρίδα μου και να την υπηρετώ», απάντησε αρχικά. «Δε ξέρετε, πόσο δύσκολο είναι για πολλούς από εμάς τους απόδημους να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι το μέλλον της χώρας μας να είμαστε οι νέοι Έλληνες μαζί», σημείωσε ο νέος πολιτικός για το ζήτημα της στρατολογίας των Ελλήνων του εξωτερικού.

Παράλληλα συμπλήρωσε, πως «Είμαι πολύ χαρούμενος», περιγράφοντας την ψυχική του κατάσταση. Σε αυτό το σημείο η δημοσιογράφος παρατήρησε, ότι θα είναι ο πρώτος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα είναι φαντάρος, ενώ με έντονο ενθουσιασμό ο Στέφανος Κασσελάκης της αποκρίθηκε, πως εύχεται να μην είναι και ο τελευταίος.

Ο νέος αρχηγός απάντησε σε ερώτηση της παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων, ότι θα πάει σύντομα, «Εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά». Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν πρόκειται να επιλέξει ο ίδιος τη μονάδα που θα πάει, για να εκπληρώσει τη θητεία του, όμως εξέφρασε μία επιθυμία του «θα ήθελα, δυνατόν να ήταν σε ακριτικό νησί, ή στην παραμεθόριο. Θα ήθελα να ήμουνα στην αρχή της χώρας μας, δηλαδή». Έκλεισε λέγοντας, πως όπου βρίσκεται αγωνίζεται για την Ελλάδα, αλλά και ισχυριζόμενος «άρα είμαι ενθουσιασμένος για τη μελλοντική μου θητεία, αλήθεια σας το λέω. Πραγματικά, είναι συγκινητικό να μπορώ να ζω στη χώρα μου και να προσφέρω, όπως μπορώ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και για το αν είναι αριστερός, «Βεβαίως και είμαι αριστερός». «Το να είσαι αριστερός είναι μία στάση ζωής. Είναι ένας αξιακός κώδικας, για εμένα είναι και επίσης πολιτική. Η πολιτική το ότι στην κοινωνία, την οποία ζούμε σήμερα πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Η πυξίδα μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος», σχολίασε τι σημαίνει αριστερός για εκείνον.

Δήλωσε μάλιστα, πως θα επισκεφτεί σύντομα το Βόλο, ήδη είναι προσχεδιασμένο για την επόμενη εβδομάδα, για να έρθει σε επαφή με τους πλημμυροπαθούντες. «Συνήθως αυτοί που σχολιάζουν την τοξικότητα είναι τοξικοί οι ίδιοι», είπε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τη σκέψη του και τον τρόπο αντίδρασής του σχετικά με τους επικριτές του.

Δείτε εδώ το Α' μέρος της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο του "Star"

Δείτε παρακάτω το Β' μέρος της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο του "Star"