«Το έμαθα ενώ ήμουν έξω με παρέα! Όταν υπάρχει μια απώλεια...» - Συγκλονισμένος ο Ντέμης Νικολαΐδης

Η είδηση που τον έκανε να "λυγίσει"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Το έμαθα ενώ ήμουν έξω με παρέα! Όταν υπάρχει μια απώλεια...» - Συγκλονισμένος ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μίλησε στην εκπομπή Πάμε Γήπεδο για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Καμπούρη από Χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έξω από το γήπεδο της Κιτρινόμαυρης (δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία βραδιά).

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με την ΑΕΚ και μέχρι σήμερα είναι φίλαθλος της. Μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο είπαν πολύ συγκινητικά λόγια.

Οι δηλώσεις του Ντέμη Νικολαϊδη

Αυτό που συνέβη στη νέα Φιλαδέλφεια, το έμαθα ενώ ήμουν έξω με παρέα και έτρωγα. Μούδιασα. Μούδιασα αφού έμαθα τα επεισόδια. Δεν ήξερα ακόμα ότι χάθηκε ένας άνθρωπος. Ένιωσα αυτό που ένιωσα, όταν έμαθα και για τον Άλκη. Θύμωσα, θύμωσα πάρα πολύ όσο μάθαινα λεπτομέρειες γιατί θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αλλά δε λειτουργήσαμε σωστά ως κράτος...» - εξομολογήθηκε,

«Θυμάμαι να μην έχω διάθεση να πάω στο γήπεδο. Και δεν πήγα. Δε ξέρω γιατί, αλλά έτσι ένιωσα. Κι ακόμα νιώθω περίεργα. Μου κάνει τόσο ξένο με το ποδόσφαιρο κάτι τέτοιο» είπε σε άλλο σημείο.

«Να σκεφτούνε ότι μπορεί να καταστρέψουν και τη δική τους ζωή και ζωές οικογενειών άλλων. Πάντα έτσι γίνεται. Όταν υπάρχει μια απώλεια ζωής, καταστρέφονται πολλές οικογένειες και πολύς κόσμος. Δεν είναι μόνο ο δολοφόνος και το θύμα. Πίσω τους όλοι έχουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Δεν είμαστε μόνοι μας» συμπλήρωσε.

Τα λόγια του δολοφονημένου Μιχάλη Καμπούρη

«Για το παιδί μου πήγα. Για το παιδί μου! Ποτέ δεν είχα πάει. Απλά μου έλεγε μαμά θα σε πάω μια μέρα να δεις το γήπεδο. Κοίταγα απέναντι και νόμιζα ότι είναι ζωντανό... γι’ αυτό πήγα. Να δω το παιδί απέναντι. Εκεί που καθόταν, εκεί που του άρεσε για την ομάδα του. Λες και μου έλεγε "μάνα εδώ είμαι’" και χειροκρότησα μια δόση για το παιδί μου, όταν μπήκε το γκολ. Μόνο που άκουγα "Μιχάλη ζεις", τρελάθηκα! Λέω "το παιδί μου πώς το λατρεύουν όλοι εκεί"», είπε αρχικά η ίδια για την παρουσία της στον αγώνα.

«Εκείνη την ημέρα το παιδί μου ήρθε από τη δουλειά, έφαγε, ξάπλωσε και πήγε για έναν καφέ. Γιατί πήγαινε με τους φίλους του. Ήταν 19:30 όταν έφυγε και μετά δεν τον ξαναείδα», συμπλήρωσε έπειτα για τη μέρα εκείνη.

Ο Γιώργος Κατσουρής, αδελφός του Μιχάλη πρόσθεσε: «4 παρά 20 με παίρνει ο ξάδελφος μου. Μου λέει "ο αδελφός σου έχει χτυπήσει σοβαρά. Έλα κατευθείαν κάτω Αθήνα"», με την μητέρα του να επισημαίνει: «Ήρθε η αδελφή μου και μου λέει "έλα λίγο στην αυλή να σου πω κάτι". Παγώνω στην καρέκλα και της λέω "μην συνεχίζεις". Πάγωσε η καρδιά μου. Κάτι ένιωσα εκείνη την ώρα».

«Το γιατί μόνο. Για εμάς έχει σταματήσει ο χρόνος και περιμένουμε να μάθουμε τον δολοφόνο του αδελφού μου», ανέφερε έπειτα ο Γιώργος Κατσουρής.

«Πώς κοιμάται; Πώς κοιμάται η συνείδηση του που μου έσφαξε το παιδί μου. Αυτός δεν έχει μάνα, δεν έχει αδέλφια;», αναρωτήθηκε τότε η μητέρα του 29χρονου για τον δολοφόνο του παιδιού της.

Στη συνέχεια η ίδια δήλωσε: «Εδώ έκανε τον σταυρό του. Προσκύναγε. Γιατί έχω χάσει τη μάνα μου χρόνια τώρα και τώρα να βάλω το παιδί εδώ μέσα. Πήγα εδώ στην Αγία Τριάδα δίπλα στο περίπτερο εκεί στη Φιλαδέλφεια και μου είπε "δεν ξέρετε τι παιδί είχατε. Δεν ξέρατε. Θα πέρναγε να ανάψει το κερί, μιλάγαμε. Άφηνε κάτι για την εκκλησία και μετά θα πήγαινε στο γήπεδο…Δεν ξέρετε τίποτα". Να τον προστατεύει ο Θεούλης και να γελάει. Να γελάς Μιχάλη αυτό θέλω να γελάς».

Δείτε επίσης: Προσοχή σκληρές εικόνες! Καρέ καρέ η στιγμή που ο 29χρονος Μιχάλης δέχεται επίθεση με ρόπαλο