«Του κόπηκαν τα πόδια και άρχισε να κλαίει» - Ο Βισκαδουράκης καταγγέλλει εισπρακτική που πήρε την αποζημίωση του κράτους από τα πεθερικά του

«Ακόμα δεν έχουν κρεβάτι, δεν έχουν κουζίνα, δεν έχουν ψυγείο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Σε άσχημη κατάσταση είναι η οικογένεια του Θανάση Βισκαδουράκη μετά την κακοκαιρία Daniel που τα σάρωσε όλα στο πέρασμα της στην Θεσσαλία. Ανάμεσα στους πλημμυροπαθείς είναι και οι γονείς της γυναίκας του. Οι άνθρωποι έχασαν το σπίτι τους και όλα τα υπάρχοντα τους και ήλπιζαν στην αποζημίωση του κράτους, την οποία ωστόσο, δεν κράτησαν ποτέ στα χέρια τους.

Όπως κατήγγειλε ο ηθοποιός στην εκπομπή Live News, τα χρήματα αξίας 6.500 ευρώ που κατατέθηκαν προσωρινά στους λογαριασμούς τους τα πήραν οι εισπρακτικές. Μάλιστα, αυτό έχει συμβεί και σε άλλους κατοίκους του χωριού τους αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

Η καταγγελία του Θανάση Βισκαδουράκη

«Έδωσε το κράτος, και καλά έκανε, 6.500. Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου οικογένεια, την πεθερά μου και τον πεθερό μου. Ακόμα δεν έχουν κρεβάτι, δεν έχουν κουζίνα, δεν έχουν ψυγείο. Έχει δώσει το κράτος κάποια λεφτά. Μετά βασάνων, βρήκαμε στον Παλαμά ένα σπίτι, με κάπως, χαμηλό ενοίκιο. Θέλουν και μπροστά 2-3 μήνες.

Και ξαφνικά, μου λέει ο πεθερός μου ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά στην τράπεζα. Τα πήρε μια εισπρακτική. Είναι αγρότες ο πεθερός με την πεθερά μου. Χρωστούσαν όντως στην τράπεζα και του λείπουν όντως, τα 6.500 χιλιάρικα που τους έδωσε το κράτος για βοήθεια. Του κόπηκαν τα πόδια και άρχισε να κλαίει. Εγώ, κάνω τόσο αγώνα από την Αθήνα να τους βοηθήσουμε.

Εμείς από την Αθήνα ωραία τα βλέπουμε. Αν μιλήσεις όμως με αυτούς τους ανθρώπους, υποφέρουν, πεινάνε, πονάει η ψυχή τους. Είναι και άλλοι συγχωριανοί απ’ ότι μου είπε που έπαθαν το ίδιο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν», είπε σε απόγνωση ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Δείτε επίσης: Η συγκλονιστική ανάρτηση του Θανάση Βισκαδουράκη - «Κάποτε ήταν το χωριό μου, τώρα είναι μια λίμνη»

Τι έχει πει η σύζυγός του

«Είμαστε Αθήνα, τους έφερα χθες. Δεν μπορούν να ζήσουν στο χωριό. Δεν έχουν που να μείνουν. Δεν έχουν τίποτα, έχουν καταστραφεί τα πάντα. Ούτε αυτοκίνητο, ούτε σπίτι, ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, τίποτα! Στο σπίτι μας δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα», είπε αρχικά η ίδια, ενώ ο μπαμπάς της στη συνέχεια δήλωσε: «Σε χρόνο μηδέν το χωριό μου πλημμύρισε. Υπήρχε 5,5 μέτρα νερό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό μας. Η κατάσταση από τη δυσοσμία - πολλά ζώα πεταμένα - είναι ανυπόφορη στην Καρδίτσα. Για εμένα τα χωριά αυτά θα πρέπει να μεταφερθούν. Πρέπει να βάλουν πλάτη αν πονάνε για τον τόπο τους. Δεν γίνεται να ζήσουμε έτσι. Πού θα μείνουμε; Πώς θα ζήσουμε; Δεν υπάρχουν πόροι πια. Υπάρχουν μικρά παιδιά, γερόντια, άνθρωποι κατάκοιτοι», έχει πει σε συνέντευξη της.