«Είναι μόνο δικαίωμα των αντρών;» - Σε έκρυθμη κατάσταση η Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου

Μετά το περιστατικό βίας με πολίτη του Βόλου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είναι μόνο δικαίωμα των αντρών;» - Σε έκρυθμη κατάσταση η Φαίη Σκορδά με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με το περιστατικό βίας, που έλαβε χώρα στην περιοχή του Βόλου από το Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος επετέθη σε πολίτη με αφορμή την αγανάκτηση, που επικρατεί από τις καταστροφικές καταιγίδες.

Ο Αχιλλέας Μπέος λοιπόν ισχυρίστηκε, πως χειροδίκησε όταν ο πολίτης μίλησε υβριστικά αναφερόμενος στη μητέρα του , ενώ παράλληλα παρεμπόδισε δημόσιο έργο (δείτε εδώ το βίντεο της επίθεσης από το Δήμαρχο).

Στη συνέχεια, ο Μπέος παραχώρησε συνέντευξη με τις δηλώσεις του να είναι επικίνδυνες, αναφέροντας πως ως άνδρας παλαιάς κοπής, έτσι έχει μάθει να συμπεριφέρεται.

Η Φαίη Σκορδά και το πάνελ του Fay's Time σχολίασε την στάση του Δημάρχου Βόλου την Δευτέρα (2/10).

Το σχόλιο της Φαίης Σκορδά για το περιστατικό βίας από τον Αχιλλέα Μπέο

«Θα ξεκινήσω από τον κύριο Μπέο, όταν μας προσβάλει κάποιος, πόσω μάλλον όταν μας προσβάλει το πιο ιερό, που έχουμε όλοι στη ζωή μας, που είναι η μητέρα μας, είτε είναι καλή, είτε δεν είναι, δεν έχει να κάνει με το αν μας έχει προσβάλει με το αν είμαστε άντρες, αν είμαστε γυναίκες.

Είναι κάτι που αφορά σε όλους τους ανθρώπους. Είναι μια προσβολή και κατανοώ, ότι προσβλήθηκε, αλλά δεν έχει να κάνει με το ότι “εγώ που είμαι άντρας και μου πρόσβαλες τη μαμά”...δηλαδή εγώ, που είμαι γυναίκα, αν κάποιος προσβάλει τη μητέρα μου, δεν θα προσβληθώ;
Είναι μόνο δικαίωμα των αντρών να προσβάλλονται, επειδή είναι άντρες; Από το πώς μάς έχει μεγαλώσει η μαμά μας εξαρτάται πώς αντιδρούμε στις προσβολές», είπε η Φαίη Σκορδά.

Η συνάντηση του Μπέου με τον πολίτη μετά τον καβγά

Μερικές ώρες μετά τον καβγά, ο πολίτης με τον οποίο τσακώθηκε, πήγε στο γραφείο του και του ζήτησε συγγνώμη.

«Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται. Ετσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως Δήμαρχος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε...», έγραψε για την συνάντηση τους ο Δήμαρχος.