Γιάννης Ιωαννίδης: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του - Η απόφαση της οικογένειας

Το τελευταίο αντίο στον θρύλο του μπάσκετ

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το απόγευμα της Τετάρτης (4/10) έγινε γνωστή η είδηση θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη με τον καταξιωμένο μπασκετμπολίστα και προπονητή να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από χρόνια μάχη με το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε.

Το αντίο από αθλητές και πρόσωπα, που τον είχαν γνωρίσει είναι πολύ μεγάλο (δείτε εδώ το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη). Έτσι λοιπόν, πάρθηκε μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με την κηδεία του.

Η απόφαση για την κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη

Πιο αναλυτικά, η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή (6/1) στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη, στον τόπο καταγωγής του Ιωαννίδη, καθώς η ταφή θα γίνει σε οικογενειακό τάφο στη Θέρμη. Για όσους όμως θέλουν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο Γιάννη Ιωαννίδη και δε μπορούν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να γίνει την Πέμπτη (5/10) επιμνημόσυνη δέηση στην Αθήνα, στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

Η ανάρτηση του Νίκου Γκάλη για τον θάνατο του Ιωαννίδη

Το αντίο είναι πολύ μεγάλο με το που έγινε γνωστή η δυσάρεστη αυτή είδηση με τον Νίκο Γκάλη, έναν ακόμη θρύλο του μπάσκετ να κάνει μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook με μία κοινή του φωτογραφία με τον Ιωαννίδη.

Η σχέση, που συνέδεε τους δύο θρυλικούς αθλητές τους μπάσκετ ήταν μεγάλη και μάλιστα κρατούσε χρόνια πίσω με τα λόγια του Γκάλη να το αποδεικνύουν στη δύσκολή αυτή στιγμή για την οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.
Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», έγραψε ο Νίκος Γκάλης.