«Ο μπαμπάς μου πάσχει από...» - Ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της Φωτεινής Πετρογιάννη στο πλατό του Πρωινού

«Πιστεύω πως το καταλαβαίνει και νιώθει άσχημα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο μπαμπάς μου πάσχει από...» - Ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της Φωτεινής Πετρογιάννη στο πλατό του Πρωινού

Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 σχολίασαν την είδηση θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και όλους τους κοντινούς του ανθρώπους. Στην εκπομπή λοιπόν, μίλησε μεταξύ άλλων ο αθλητικογράφος, Βασίλης Σκουντής.

Όπως αποκάλυψε, δυστυχώς ο κ. Ιωαννίδης έπασχε από άνοια, που είχε ως αποτέλεσμα να αποτραβηχτεί από το μπάσκετ και γενικά από την κοινωνική ζωή.

Μετά τις δηλώσεις του, στο πλατό σχολίασαν την σοβαρή απώλεια της γενικής νοητικής ικανότητας, με τον Γιώργο Λιάγκα να αναφέρει πως από άνοια πάσχει πολύς κόσμος, ενώ πρόσφατα είχαν στην εκπομπή τους και την Ελένη Ράντου η οποία μίλησε για την μητέρα της.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές, η Φωτεινή Πετρογιάννη προχώρησε σε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση σχετικά με τον πατέρα της ο οποίος πάσχει άνοια. Μάλιστα, ανέφερε και μια ιστορία με τους φίλους του...

Η εξομολόγηση της Φωτεινής Πετρογιάννη για τον πατέρα της

«Να πω κάτι. Επειδή ο μπαμπάς μου πάσχει από άνοια και μάλιστα, είχαμε πρόσφατα αυτή τη συζήτηση στο σπίτι, ότι ήταν με τους φίλους του το καλοκαίρι, οι οποίοι προσπαθούσαν να θυμηθούν πράγματα μαζί του και πράγματα που έχουν ζήσει μαζί του και εκείνος δυσκολευόταν αρκετά να το κάνει και η μαμά μου τους έκανε νοήματα από δίπλα για να μην τον πιέζουν γιατί είναι δύσκολο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Φαντάζομαι μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι που μπορεί να έχει στο μυαλό του, εκείνη την ώρα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί. Πιστεύω πως το καταλαβαίνει και νιώθει άσχημα. Εγώ όταν βλέπω τον μπαμπά μου να προσπαθεί να ανακαλέσει πράγματα από το παρελθόν, καταλαβαίνω ότι κάπως δυσκολεύεται και κάπως στεναχωριέται. Αλλάζει το πρόσωπό του. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουν άνοια και καταλαβαίνω και αυτούς που κάνουν λίγο πίσω και δεν έχουν τη ίδια ζωή που είχαν πριν, με τους φίλους τους και την κοινωνική τους ζωή δηλαδή», εξομολογήθηκε η Φωτεινή Πετρογιάννη.