«Δε θα το ξεχάσω αυτό» - Με σκυφτό κεφάλι και βαθιά συγκινημένος ο Παναγιώτης Φασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

«Πραγματικά αυτό είναι το πιο δύσκολο για όλους»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πένθος επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ από την Τετάρτη (4/10) με τον Γιάννη Ιωαννίδη, καταξιωμένο μπασκετμπολίτσα και προπονητή να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από μάχη, που έδινε με την υγεία του.

Ο Παναγιώτης Φασούλας ένας ακόμη θρύλος του μπάσκετ μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον Ιωαννίδη με το που διέρρευσε η είδηση θανάτου του (δείτε εδώ τα πρώτα του λόγια για τον Ιωαννίδη).

Να θυμίσουμε εδώ, πως οι δύο αθλητές υπήρξαν αντίπαλοι αλλά και συμπαίκτες στο παρκέ με τον Παναγιώτη Φασούλα να κρατάει μόνο τις καλές τους στιγμές, όπως αυτές, που παρέθεσε στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1.

Οι νέες δηλώσεις του Παναγιώτη Φασούλα για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

«Ζήσαμε τρομερές στιγμές έντασης και πάθους, και αγαπημένοι, και τσακωμένοι και πανηγυρίζοντας και κλαίγοντας. Πραγματικά αυτό είναι το πιο δύσκολο για όλους. Είχαμε συνειδητοποιήσει, ότι δεν είναι στο μπάσκετ πια, αλλά αυτό είναι κάτι, που μας παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του.

Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν στην κηδεία του πατέρα μου. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα καλά, πριν τέσσερα χρόνια. Δεν ήταν καλά στην υγεία του ο Γιάννης, είχε διάφορα προβλήματα. Όταν ένας άνθρωπος που έχεις υπάρξει φίλος, τον θεωρείς οικογένειά σου, φεύγει τελικά, είναι συγκλονιστικό για μένα τουλάχιστον.

Ήταν πολύ θρησκευόμενος., έτρεχε πάντα να βοηθήσει με θαυματουργές εικόνες, σε όσους είχαν ανάγκη, δε θα το ξεχάσω αυτό, η ανθρώπινη ζωή ήταν πάνω από όλα», είπε ο Παναγιώτης Φασουλάς.

Σπαραγμός με τον επικήδειο λόγο της κόρης του Ιωαννίδη

«Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου...

Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι.

Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα...

Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή.

Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος.

Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου...

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν coach και τίποτε άλλο.

Coachάρα μου, θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα time out για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει

"Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι".

Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους...», είπε η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Θεοδώρα Ελένη.