Εξόδιος ακολουθία Γιάννη Ιωαννίδη: «Σ' αγαπάω!» - Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του

Με τη σημαία του Άρη το φέρετρό του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EYROKINISI
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EYROKINISI

Από νωρίς την Παρασκευή (6/10) πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη, καθώς έγινε μιας μορφής λαϊκού προσκυνήματος με την σορό του Γιάννη Ιωαννίδη, χωρίς ωστόσο να ανοίγουν το φέρετρο.

Έπειτα, ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με τον μεγάλο προπονητή να κηδεύεται στη συνέχεια, στον τόπο καταγωγής του, εκεί που μάλιστα διατηρείται και οικογενειακό τάφος.

Η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Συγκίνηση επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της ακολουθίας, με την γυναίκα και την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη να είναι τραγικές φιγούρες, μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυα και την τεράστια λύπη τους (δείτε εδώ τον επικήδειο λόγο της κόρης του).

Εξόδιος ακολουθία Γιάννη Ιωαννίδη -  φέρετρο
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EYROKINISI

Εξόδιος ακολουθία Γιάννη Ιωαννίδη -  Σύζυγος
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EYROKINISI

Εξόδιος ακολουθία Γιάννη Ιωαννίδη - Κόρη
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EYROKINISI

Τραγική φιγούρα ο Νίκος Γκάλης στο λαϊκό προσκύνημα

Ο μεγάλος θρύλος του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης είχε μια πολύ δεμένη σχέση με τον Ιωαννίδη κάτι, που φάνηκε μέσα από τα συγκινητικά του λόγια, αλλά και από τα βουρκωμένα του μάτια μόλις κατέφθασε η σορός του.

«Έχω πολύ μεγάλη συγκίνηση για όλο τον αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα εγώ να χαρακτηρίσω τον Γιάννη Ιωαννίδη με μία κουβέντα, θα έλεγα ότι είναι άνδρας, ό,τι είχε να σου πει το έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου, είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Ανδρωθήκαμε μαζί, σαν μεγάλο αδελφό τον είχα. Έβαζε την ομάδα πιο πάνω και από τον εαυτό του, ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Είναι δύσκολη ημέρα και πιστεύω για όλον τον κόσμο και θα ήθελα να ευχηθώ συλλυπητήρια στην οικογένειά του», είπε ο Νίκος Γκάλης.