«Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά! Coachάρα μου, θα σου πω κάτι...» - Σπαραγμός με τον επικήδειο λόγο της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

Ανατριχίλα!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Πέμπτη 5/10, αυτή την ώρα τελείται η επιμνημόσυνη δέηση του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ιερό Ναό του Άγιου Ιωάννη στη Βούλα. Η σύζυγός του κατέφθασε υποβασταζόμενη (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες), ενώ πλήθος κόσμου κρατώντας λουλούδια και στεφάνια βρέθηκε εκεί για να τον αποχαιρετήσει πριν την κηδεία του (δείτε εδώ πότε και πού θα γίνει).

Μία από τις κόρες του, η Θεοδώρα - Ελένη, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο για τον πατέρα της και ράγισε καρδιές με την τρεμάμενη φωνή και την σπαρακτική της ομιλία. Στην εκπομπή του STAR, Αλήθειες με τη Ζήνα, προβλήθηκε το απόσπασμα ανατριχιάζοντας τους πάντες στο πλατό.

Ο επικήδειος λόγος της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη

«Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου...

Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι.

Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα...

Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή.

Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος.

Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου...

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν coach και τίποτε άλλο.

Coachάρα μου, θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα time out για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία.

Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει

"Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι".

Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους...», είπε.