«Πήγα σε ειδικούς και διαπίστωσα πως είχα μία μεταβολική διαταραχή...» - Η εξομολόγηση της Μαρίας Ηλιάκη για το πρόβλημα υγείας της

Τι έχει κόψει μαχαίρι πια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Μαρία Ηλιάκη βρέθηκε ως καλεσμένη στο πλατό του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας, όπου κλήθηκε να συζητήσει με την ομάδα εκεί για τον λόγο που οι περισσότεροι άνθρωποι τσιμπολογούν φαγητό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με αφορμή το θέμα αυτό, λοιπόν, η ίδια προχώρησε σε μία πολύ προσωπική εξομολόγηση για την διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε από τότε που ξεκίνησε δίαιτα. Αποκάλυψε, λοιπόν, τους κινδύνους που αντιμετώπισε και τι έχει κόψει μαχαίρι από τότε.

Δείτε επίσης: «Πόσο ηλίθι@ς κόσμος κυκλοφορεί» - Το δημόσιο ξέσπασμα της Μαρίας Ηλιάκη

Το πρόβλημα υγείας της Μαρίας Ηλιάκη

«Εγώ τη ζωή μου τη χωρίζω σε δύο περιόδους. Πριν ξεκινήσω να προσέχω τη διατροφή μου και μετά. Έχω κάνει όλα αυτά τα επικίνδυνα που κάνουμε όλοι πολλές φορές στη ζωή μας, δηλαδή αυτό που ξεκινάς τη μέρα σου και τρως μόνο φρούτα ή ξεκινάς και είσαι όλη μέρα με μία σαλάτα όταν το κάνεις αυτό ο οργανισμός σου ζητάει και ζητάει και ζητάει», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πήγαινα σε ένα ζαχαροπλαστείο στη Νέα Σμύρνη και έτρωγα κάθε απόγευμα μία πάστα κουνελάκι. Στην πενταετία, 35 με 40, κατάλαβα ότι κάτι γίνεται, γιατί πήγαινα στο ψυγείο και έψαχνα απεγνωσμένα να φάω γλυκά – αλμυρά και λέω "κάτι κάνω λάθος". Τόσες δίαιτες, τόσες διατροφές. Ξεκίνησα να το ψάχνω και πήγα και σε ειδικούς για να μπω σε ένα πρόγραμμα. Διαπίστωσα πως είχα μία μεταβολική διαταραχή που λέγεται διαχείριση σακχάρου και δεν μπορούσε ο οργανισμός μου να μπει σε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για να υπακούσει».

Τα τελευταία 8 χρόνια, ωστόσο, έχει κόψει εντελώς τη ζάχαρη, ενώ προσέχει πολύ παραπάνω τώρα που είναι μαμά :«Όταν μπήκα σε αυτό το πρόγραμμα διατροφής και άλλαξα λίγο τη ζωή μου, τότε κατάλαβα τι έκανα. Κάνω μία διατροφή μεσογειακή, τρώω από όλα, έξι γεύματα τη μέρα περίπου. Παλιά πήγαινα για φαγητό το βράδυ, ενώ δεν είχα φάει όλη μέρα, και με το που θα έτρωγα κάτι κοιμόμουνα. Μου χαλούσε όλη μου την καθημερινότητα».

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα - Παντρεύεται η Μαρία Ηλιάκη και ο Στέλιος Μανουσάκης