Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το είχα πει, ότι...» - Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Το γαλάζιο στο χάρτη των εκλογών αυτών, θα πρέπει να...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου παραχώρησε δηλώσεις σε σχέση με την επόμενη μέρα.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο πρωθυπουργός βγήκε και έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

«Οι πολίτες πιστεύω, ότι επανεπιβεβαίωσαν τη εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και τις επιλογές, τις οποίες έκανε. Από την πρώτη στιγμή, είχα πει, ειδικά για τις εκλογές για τους 13 περιφερειάρχες, θα προσδώσουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα. Και πράγματα, κατ' ελάχιστων, 7 περιφέρειες έχουν κριθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε αρχικά.

«Θα ήθελα να σταθώ στην πολύ σημαντική επικράτηση του Νίκου του Χαρδαλιά στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με ένα ποσοστό που φαίνεται να ξεπερνάει το 46%. Και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό που φαίνεται να ξεπερνάει το 60%», σχολίασε και συνεχάρη τους υποψηφίους του. «Να επισημάνω επίσης τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που σημείωσαν περιφερειάρχες σε περιοχές, όπως η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, πολύ υψηλότερα των κομματικών ποσοστών», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Πόσους ψήφους συγκέντρωσε o Σάκης Κατσούλης που κατέβαινε στην περιφέρεια Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ακόμη, αναφέρθηκε στη μία περιφέρεια, όπου θα έχει παρουσία στο δεύτερο γύρο η αντιπολίτευση, και το οποίο γεγονός οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. «Το γαλάζιο στο χάρτη των εκλογών αυτών, θα πρέπει να είναι ένα γαλάζιο της δημιουργίας», υπογράμμισε. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις την επόμενη ημέρα και αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, εξήγησε.

Τέλος, έκλεισε λέγοντας, πως η περιφέρεια και τα προβλήματα δεν έχουνε κομματικούς χρωματισμούς και θα συνεργαστεί με όλους για την επίλυση των ζητημάτων.

Δείτε παρακάτω τοις δηλώσεις του πρωθυπουργού: