«Για μένα ο γάμος είναι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Ζέτας Δούκα μετά τον χωρισμό με τον Μιχάλη Χατζηαντωνά

Η απάντησή της για την απιστία

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Για μένα ο γάμος είναι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Ζέτας Δούκα μετά τον χωρισμό με τον Μιχάλη Χατζηαντωνά

Ήταν Ιούλιος του 2023 όταν έγινε γνωστό πως η Ζέτα Δούκα και ο Μιχάλης Χατζηαντωνάς χώρισαν μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας (δείτε εδώ φωτογραφίες από την τελευταία τους δημόσια κοινή εμφάνιση). Από τότε μέχρι και σήμερα κανείς από τους δυο δεν είχε μιλήσει δημόσια.

Η ηθοποιός, ωστόσο, με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Σκηνές από έναν γάμο» στο Σύγχρονο Θέατρο, απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μια από αυτές αφορούσε τον γάμο και το τι σημαίνει αυτή η λέξη για την ίδια...

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα

«Πώς σας φαίνομαι; Πιστεύω στον γάμο; Τόσα χρόνια με γνωρίζετε και με ρωτάτε την ίδια ερώτηση. Τι πιστεύετε ότι πιστεύω για τον γάμο; Για μένα ο γάμος είναι μια σύμβαση η οποία δεν με αφορά. Δεν χρειάζεται η σύμβαση του γάμου για να είναι κάποιος παντρεμένος με έναν άνθρωπο, να είναι αφοσιωμένος σε αυτό τον άνθρωπο. Να τον ενώνουν πράγματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τα χαρτιά και τις υπογραφές. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να είσαι εκεί, τι φέρνεις από τον εαυτό σου και τη ψυχή σου σε μια σχέση, αυτά είναι που έχουν σημασία», δήλωσε αρχικά ενώ όταν δημοσιογράφος την ρώτησε αν θα μπορούσε να συγχωρέσει μια απιστία εκείνη απάντησε χαρακτηριστικά:

«Εξαρτάται αν θα συγχωρήσω την απιστία, έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Υπό συνθήκες μπορεί να γίνουν τα πάντα».

Γιατί δεν παντρεύτηκαν ποτέ

«Δεν παντρεύτηκα και ούτε θα παντρευτώ. Γιατί να παντρευτώ; Ούτε σύμφωνο συμβίωσης κάναμε γιατί είδαμε ότι δεν έχει καμία σημασία. Αναγνωρίσαμε το παιδί και κάναμε ονοματοδοσία. Απλώς πήγαμε και οι δυο μαζί. Αυτή είναι η διαφορά. Αν είσαι παντρεμένος μπορεί να πάει μόνο ο πατέρας. Αν δεν είσαι πρέπει να πάνε και οι δυο. Έχω φορέσει νυφικά. Δεν μου έχει έρθει ποτέ να θέλω να φορέσω το νυφικό. Και ο Μιχάλης το ίδιο είναι, εμείς είμαστε δεμένοι μια ζωή δεν χρειαζόμαστε καμία εκκλησία και καμία υπογραφή ούτε σε Δημαρχείο ούτε πουθενά για να δεθούμε, να θεωρήσουμε ότι είμαστε συνδεδεμένοι.

Με την θρησκεία δεν τα πάω πολύ καλά. Δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία ότι είναι κάτι που μπορεί να προάγει το μυαλό σου. Πιστεύω πάρα πολύ στην ενέργεια, στην αγάπη, στο υπερβατικό που μπορεί να λέγεται αέρας, χώμα, Θεός, ούτε ή αλλιώς όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της 4 χρόνια πριν.