«Απεχθάνομαι την προσωπικότητά του! Βρίσκομαι σε δικαστήρια μαζί του...» - Χείμαρρος ο Αλέξης Κούγιας κατά του Αχιλλέα Μπέου

«Αν διερευνηθεί και προκύψει ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα για συγκεκριμένη ποινική δίωξη...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Απεχθάνομαι την προσωπικότητά του! Βρίσκομαι σε δικαστήρια μαζί του...» - Χείμαρρος ο Αλέξης Κούγιας κατά του Αχιλλέα Μπέου

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε μερικές δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, το πρωί της Τετάρτης 11/10, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πρόσωπα της επικαιρότητας, όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου, μετά τις σφοδρές δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ξέσπασε κατά της Έλενας Ακρίτα, βγάζοντας νεκρή τη μητέρα της - κάτι που δεν ισχύει - καταλήγοντας μαζί της στα δικαστήρια.

Για τα δύο αυτά πρόσωπα μίλησε, λοιπόν, ο ποινικολόγος, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως πρόκειται για έναν αγράμματο άνθρωπο και πως οι σπουδές του στο εξωτερικό δεν σημαίνουν κάτι, στη δική του περίπτωση πάντα, γι' αυτό και θεωρεί πως καλά κάνει και δεν πραγματοποιεί δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Αχιλλέα Μπέο

«Δεν εκτιμώ την κυρία Ακρίτα και το έχω τονίσει κατ' επανάληψη. Δεν θυμάμαι τι εργασία κάνει. Απεχθάνομαι την προσωπικότητα Μπέου, ακραία. Βρίσκομαι σε δικαστήρια μαζί του πάρα πολλά χρόνια και γι’ αυτά που κάνει στο ποδόσφαιρο και γενικότερα είμαι έκπληκτος πώς ένα υψηλού επιπέδου εκλογικό σώμα όπως είναι του Βόλου τον εκλέγει για τρίτη φορά δήμαρχο. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που τον αποθέωσαν που σημαίνει ότι έχουν τις ίδιες απόψεις», είπε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε εάν κινδυνεύει να χάσει το αξίωμά του μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος εξήγησε: «Η επέμβαση εισαγγελέα δεν είναι ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο. Αν διερευνηθεί και προκύψει ότι έχουν διαπραχθεί αδικήματα για συγκεκριμένη ποινική δίωξη, θα ξεκινήσει η διαδικασία. Θα πρέπει να καταδικαστεί αμετάκλητα και στους τρεις βαθμούς. Αν τελικά κριθεί αμετάκλητα ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά, ναι, κινδυνεύει να χάσει το αξίωμά του. Αυτοί οι εύκολοι χαρακτηρισμοί, τους οποίους έχω αντιμετωπίσει κι εγώ, ομοφοβικός ρατσιστής κλπ, νομικά δεν στέκονται αυτά. Αυτό γίνεται κάθε μέρα. Αυτό το επίθετο το αποδίδουν κάποιοι, είτε άδικα είτε δίκαια, σε συνανθρώπους μας που έχουν μία συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτό είναι εξύβριση».