«Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Χριστίνας Κοντοβά για την υιοθεσία της κόρης της

«Το παιδί δεν θα το ξαναφήσω»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Για την υιοθεσία της κόρης της, Ada και το σημάδι που της έστειλε ο Θεός για να προχωρήσει στη διαδικασία εξομολογήθηκε η Χριστίνα Κοντοβά, το podcast The Speakers και στον Απόστολο Κουμαρινό. Η γνωστή σχεδιάστρια εξιστορεί το πως πήρε την απόφαση να μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας.

Όλα όσα εξομολογήθηκε η Χριστίνα Κοντοβά για την υιοθεσία της κόρης της

«Ακόμα συγκινούμαι, όταν μιλάω για την υιοθεσία της Ada. Μου είναι δύσκολο το να θυμάμαι και το πίσω. Στο τελευταίο ταξίδι στην Αιθιοπία ήμουν με μία φίλη μου και της είπα ότι την επόμενη φορά θα γυρίσω για να υιοθετήσω παιδί. Ήταν πολύ έντονο στο μυαλό μου το θέμα της υιοθεσίας αλλά βασανιζόμουν μέσα μου. Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ανοιχτό το θέμα της υιοθεσίας. Και δεν είχα κανέναν στο περιβάλλον μου» είπε αρχικά.

«Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι. Λίγες ημέρες μετά, γνώρισα μία γυναίκα που είχε υιοθετήσει ένα παιδί από την Αιθιοπία. Έκατσα, την άκουσα, αλλά είχα ακόμα την απόστασή μου. Λίγες ημέρες, με κάλεσε η Ευγενία Σαμαρά να δω ένα θεατρικό έργο, το «Μαμά», και η πρώτη ατάκα που λέει είναι «μαμά, θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί». Εκεί έβαλα τα κλάματα. Την επόμενη ημέρα, πήρα τη γυναίκα που είχε υιοθετήσει το παιδί από την Αιθιοπία για να μου εξηγήσει τη διαδικασία» πρόσθεσε η σχεδιάστρια.

Δείτε επίσης: Με κοτσιδάκια στα μαλλιά και την ροζ τσάντα της στους ώμους - Συγκινημένη η Χριστίνα Κοντοβά για την επιστροφή της Ada στο σχολείο

Η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε για τον λόγο που μοιράστηκε δημόσια ότι υιοθέτησε ένα κορίτσι. «Αποφάσισα να το κοινοποιήσω πρώτα από όλα γιατί έλειψα πολύ καιρό. Έλειψα 13 μήνες στην Ουγκάντα. Δε θα μου άρεσε να μπω στην Ελλάδα ξαφνικά με ένα παιδί. Όταν ο κόσμος δε ξέρει, μπορεί να περνούν από το μυαλό του διάφορα. Όταν άρχισα να έχω συναισθήματα για το παιδί μετά το πρώτο δίμηνο, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι θα αφήσω το παιδί. Μετά έκατσα 6 μήνες σερί. Μου έλεγε η δικηγόρος μου ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα χαρτιά και να γυρίσω πίσω, γιατί έβαλα σε κίνδυνο και την επιχείρησή μου, κι εγώ επέμενα ότι το παιδί δεν θα το ξαναφήσω» κατέληξε.

Δείτε εδώ το βίντεο: