Πατέρας Ποιμένας: Όλη η αλήθεια για τον πνευματικό της Μαίρης Χρονοπούλου - Η συμμετοχή σε ριάλιτι και ο "αφορισμός"

Το παρελθόν του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πατέρας Ποιμένας: Όλη η αλήθεια για τον πνευματικό της Μαίρης Χρονοπούλου - Η συμμετοχή σε ριάλιτι και ο

Σήμερα, Παρασκευή 13/10, πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν της Μαίρης Χρονοπούλου, στην οποία παρευρέθηκαν αγαπημένοι της συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, ανάμεσά τους και ο πρώην σύντροφός της, Νίκος Σταγόπουλος (δείτε εδώ τις συγκινητικές του δηλώσεις).

Αίσθηση, ωστόσο προκάλεσε το γεγονός πως ο πνευματικός της, με τον οποίο είχε πολύ στενές επαφές τα τελευταία χρόνια, δεν παρευρέθηκε (δείτε εδώ γιατί).Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός αυτό, το T-Live έκανε μία μικρή έρευνα για τον ίδιο και τη ζωή του, αποκαλύπτοντας πως έχει βρεθεί σε ριάλιτι στο παρελθόν, ενώ έχει "αφοριστεί" από τη Μητρόπολη.

Η συμμετοχή του πνευματικού της Μαίρης Χρονοπούλου σε ριάλιτι

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας Ποιμένας στις 14 Νοεμβρίου του 2013 συμμετείχε σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής, μέσα από τις πύλες της Μονής Μυρελαίου στην Παιανία, όπου είχε μαγειρέψει για τους συμπαίκτες του. Εκεί, μάλιστα, είχε εμφανιστεί για λίγα λεπτά η Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία ήταν γειτόνισσα του, ενώ η Έφη Θώδη είχε τραγουδήσει.

Ο ρασοφόρος είχε επιλέξει να μαγειρέψει θαλασσινά, με λόγια που ακούγονται στο μυστήριο του γάμου να ηχούν στο background, ενώ παράλληλα ονόμαζε τα πιάτα του, εμπνευσμένος από την Αγία Γραφή. Τα πιάτα αυτά συνοδεύτηκαν με επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα.

Ο αφορισμός

Τον Σεπτέμβριο του 2012, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με εγκύκλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, η Ιερά Μονή Μυρελαίου και οι ρασοφόροι της χαρακτηρίστηκαν "λύκος με ένδυμα προβάτου", με τον ίδιο να επισημαίνει:

«Θα ήθελα να καλέσω όλους σας να αποφύγετε κάθε επικοινωνία μαζί τους για το καλό της ψυχής σας. Σε τέτοια κέντρα πλάνης κινδυνεύει ἡ πίστη μας και μολύνεται ἡ σχέση μας με τον Χριστό και την εκκλησία Του. Η Μονὴ Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι «λύκος με ένδυμα προβάτου».

Μάλιστα, μετά τη συμμετοχή του πατέρα Ποιμένα στο ριάλιτι μαγειρικής ο ίδιος έστειλε ξανά την εγκύκλιο στους ναούς, τονίζοντας πως ήταν ακόμη πιο επίκαιρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίρη Χρονοπούλου: Πού βρίσκεται σήμερα η οικιακή βοηθός και χρυσή κληρονόμος της, Λαμάρα

Μαίρη Χρονοπούλου: Θα διαμοιραστεί η τέφρα της σε δύο σημεία; Τι συμβαίνει με την έγγραφη επιθυμία της

«Βεβηλώνεις τη μνήμη ενός ανθρώπου» - Χείμαρρος η Μαρία Μπακοδήμου για τις φωτογραφίες της Μαίρης Χρονοπούλου με ανοιχτό φέρετρο

Τι συμβαίνει με την τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου - Το βίντεο από τα τελευταία γενέθλιά της και η επιθυμία

Επεισόδιο στην τελετή αποχαιρετισμού της Μαίρης Χρονοπούλου - Πρωταγωνιστές Γιαννόπουλος & Αρμουρτίδης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 14 Οκτωβρίου;

"Λύγισε" ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Πρωινό για τη Μαίρη Χρονοπούλου - Μυστήριο γύρω από το μέρος που θα σκορπιστεί η τέφρα της

Μαίρη Χρονοπούλου: Κατέρρευσε ο Μάκης Δελαπόρτας πάνω από το φέρετρο - Βγήκε από το σπίτι κλαίγοντας γοερά