"Λύγισε" ο πνευματικός της Μαίρης Χρονοπούλου στον αέρα του Super Κατερίνα - «Ήταν θρησκευόμενη! Μου είπε να φτιάξουμε τον τάφο της μέσα στο...»

«Κι η κουτσή Μαρίκα θα πάει στη γιορτή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Αυτή την ώρα φίλοι και θαυμαστές της Μαίρης Χρονοπούλου συγκεντρώνονται στο σπίτι της στην Παιανία, για να την αποχαιρετήσουν πριν ταξιδέψει στην πόλη των αγγέλων. Δημοσιογράφοι βρίσκονται στην είσοδο και μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τελετή που θα πραγματοποιηθεί για να την τιμήσουν και να την δουν για τελευταία φορά (δείτε την είσοδο του λευκού φέρετρου στο σπίτι).

Πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει το παρών, ωστόσο, υπάρχουν και ηθοποιοί που δεν θα παρευρεθούν - δείτε ποιοι το δήλωσαν στις κάμερες.

Ο πνευματικός ωστόσο της Μαίρης Χρονοπούλου μιλώντας ζωντανά σήμερα 13/10 στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA, αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να πάει στην τελετή.

Οι δηλώσεις της του πνευματικού της Μαίρης Χρονοπούλου

«Δεν είμαι αντίθετος με αυτά που έχει δώσει παραγγελία η κυρία Χρονοπούλου. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει. Όταν πριν από 24 χρόνια πήγα στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι το οποίο ήταν το καταφύγιο της Μαίρης γιατί εκεί ήταν ένας άγιος άνθρωπος ο πατήρ Ευάγγελος, τότε δεν είχε πάθει το ατύχημα, άναβε τα καντήλια, ήταν το αγαπημένο της ησυχαστήριο. Όταν πήγα τότε εκεί η ίδια η Μαίρη με σταμάτησε και μου λέει "είστε ο καινούριος γέροντας;"», ανέφερε αρχικά ο πνευματικός της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Γνωριστήκαμε καλά, είχε τη μητέρα της έναν υπέροχο άνθρωπο, μια πολύ μορφωμένη και αγία γυναίκα. Τότε η Μαίρη ζούσε σαν καλόγρια, δεν ήθελε να έχει επαφές με κόσμο. Ήταν πολύ αφιερωμένη στο Θεό. Μετά από μερικά χρόνια θέλησα να ξεκινήσω την ανοικοδόμηση της μονής και θέλησε να με βοηθήσει. Ακούστηκε ότι είπα ότι έδωσε 10.000 για τον τάφο, αλλά αυτά είναι τα συνολικά που έδωσε. Ήταν θρησκευόμενη. Κάποια στιγμή μου είπε να φτιάξουμε τον τάφο της μέσα στο εκκλησάκι της μονής. Μετά από μερικά χρόνια, από ό,τι μου έλεγε η ίδια έπεσαν επάνω της λυτοί και δεμένοι από πολιτικούς, δεσποτάδες, ηθοποιούς να μην θαφτεί εκεί. Μακριά από τον πατέρα Ποιμένα. Για δικά τους συμφέροντα», αποκάλυψε ο πνευματικός της και είπε σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση για να γίνει η αποτέφρωση της, πως αυτά έγιναν μετέπειτα.

«Αν ήμουν στο Μοναστήρι θα πήγαινα γιατί ήμουν στον στενό κύκλο της Μαίρης. Κι η κουτσή Μαρίκα θα πάει στη γιορτή δεν θα πήγαινα εγώ;», απάντησε στο λόγο που δεν θα πάει στην τελετή.