Αναστασία Γιάμαλη: «Να είναι ειλικρινές και δίκαιο, αλλά όχι...» - Η γνωστή δημοσιογράφος μιλάει για όλους και για όλα

«Επειδή ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία από...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Αναστασία Γιάμαλη: «Να είναι ειλικρινές και δίκαιο, αλλά όχι...» - Η γνωστή δημοσιογράφος μιλάει για όλους και για όλα

Η γνωστή δημοσιογράφος, Αναστασία Γιάμαλη, παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή "Καλύτερα δε γίνεται", η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ALPHA και παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Τι δήλωσε στην κάμερα της εκποπμπής η Αναστασία Γιάμαλη

«Είναι ένα πολιτικό talk show, το οποίο έχουμε αποφασίσει να είναι ειλικρινές και δίκαιο, αλλά όχι ουδέτερο. Δηλαδή λέμε, ότι τασσόμαστε υπέρ των πιο ευάλωτων, υπέρ όλων όσοι δεν έχουν φωνή», δήλωσε αρχικά η δημοσιογράφος. «Η πρώτη χρονιά ήταν μαρτυρική και για να συνηθίσω το ωράριο, αλλά και να συνηθίσει το κοινό να βλέπει μία γυναίκα στο τιμόνι μίας πολιτικής εκπομπής, αλλά και για να συνηθίσουν οι πολιτικοί καλεσμένοι να τους κάνει ερωτήσεις και να τους πιέζει μία νεαρή γυναίκα», εξομολογήθηκε.

«Προφανώς και έχω δυσανεξία στις μισαλλόδοξες, μισάνθρωπες απόψεις και δε χωράνε στην εκπομπή μου», ανέφερε, ενώ τοποθετήθηκε και για τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου (δείτε εδώ την ανάρτησή της για της για αυτόν), «Πράγματι, στη δικιά μου εκπομπή δεν έχει φιλοξενηθεί. Έχει βήμα σε όλες τις εκπομπές, δε χρειαζόταν το δικό μας». «Επειδή ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία από την "Αυγή" με λένε κόκκινη Νατάσα. Απλά να τονίσω ότι από την Αυγή και τον Ριζοσπάστη έχουν ξεκινήσει όλες οι γυναίκες και άντρες δημοσιογράφοι που μεσουράνησαν στα ’90s και ’00s. Δεν υπάρχει κόκκινη πράσινη, κόκκινη, ή πολύχρωμη Νατάσα. Υπάρχει μία γυναίκα δημοσιογράφος, που κάνει δύσκολες ερωτήσεις», πρόσθεσε για την επαγγελματική της καριέρα.

«Θεωρώ, ότι αντικειμενικότητα με τη στενή έννοια δεν υπάρχει. Υπάρχει η κοινή αντίληψη και θα χρησιμοποιήσω τη ρήση της Κριστιάνα Μανπούρ, "Δίκαια αλλά όχι ουδέτερα!"», συμπλήρωσε για την οπτική της γωνία στα πράγματα. Επίσης, δήλωσε, πως δεν της έχει έρθει κάποια άλλη πιο δυνατή επαγγελματική πρόταση με στίχους από το τραγούδι "Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα". Ακόμη, και από τα μαθητικά της χρόνια έχει βιώσει το σεξισμό στο σχολείο από ένα μαθηματικό, που έλεγε στις πιο κακές μαθήτριες, ότι θα γίνουν κομμώτριες.

«Έχω πιο πολλές κριτικές από άνδρες, που η κριτική τους περιοριζόταν στα ξανθά μαλλιά μου και στο πλούσιο μπούστο μου», μαρτύρησε. Τέλος, έκλεισε λέγοντας, πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του κοινού, και πως η εικόνα και η επικοινωνία είναι σημεία των καιρών.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: