Στην Αμερική ο Στέφανος Κασσελάκης - Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που απουσίαζε το βράδυ των εκλογών

Τι συνέβη;

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Στην Αμερική ταξίδεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, (15/10), δημιουργώντας σε πολλούς ερωτηματικά σχετικά με την απουσία του ειδικά μία τέτοια κρίσιμη ημέρα (δείτε εδώ τις δηλώσεις του με τα αποτελέσματα). Σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί υπάρχει μία δικαστική υπόθεση σε εξέλιξη.

Ο πραγματικός λόγος απουσίας του Στεφανου Κασσελάκη από την Ελλάδα την ημέρα των εκλογών

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή,ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δικαστική διένεξη με την εταιρία στην οποία εργαζόταν και ζητά μια μεγάλη αποζημίωση. «Η διένεξη αυτή αυτές τις ημέρες κορυφώενται.Ένας από τους λόγους που βρίσκεται εκεί μπορεί να είναι και αυτός.» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάσος Τεριάκης ο οποίος ανέφερε: «Είμαι σχεδον βέβαιος ότι είναι ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους γιατί υπάρχει αυτό το διακτήριο σε εξέλιξη. Προφανώς σήμερα έπρεπε να έχει ένα ραντεβού ο ίδιος με κάποια σημαντικά πρόσωπα.»

«Ο κύριος Κασσελάκης τον Απρίλιο του 2023 έκανε μήνυση και ζητά ένα ποσό ύψους 7.500.000 δολάρια ως αποζημίωση από την εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν. Σε αυτή την εταιρέια μπήξε το 2018 και έφυγε τον Μάρτιο του 2023. Στις 25 Οκτωβρίου εκπνέει η παράταση που του έχει ζητηθεί από την εταιρία που θα πρέπει να του αποδώσει το ποσό.» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια της επομπή προβλήθηκε το έγγραφο της μήνυσης που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και η επικοινωνία που είχε η δημοσιογράφος, Άννα Καλλινίκου με τον Αμερικανό δικηγόρο του Daniel Eisenberg .

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.