Στέφανος Κασσελάκης: «Ήθελα να είμαι μαζί σας απόψε...» - Τα μηνύματα από την Αμερική

«Είμαι πάρα πάρα πολύ υπερήφανος για...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Στην Αμερική ταξίδεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, (δείτε εδώ τις δηλώσεις του με τα αποτελέσματα), ωστόσο στέλνει και από εκεί τα δικά του μηνύματα.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ

Με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δημοσίευσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο έλεγε «Καλησπέρα από τη Νέα Υόρκη θα ήθελα πολύ να ήμουν μαζί σας σήμερα σε μία γιορτή, όχι μόνο της Δημοκρατία, αλλά και του δημοκρατικού κόσμου, του προοδευτικού κόσμου. Ο οποίος σήκωσε ανάστημα και έδειξε ότι είμαστε, είμαστε η πλειοψηφία. Και είμαι υπερήφανος για τη σύγχρονη αριστερά, η οποία έδειξε, ότι όταν ακομπλεξάριστα λέμε πριν καν από την πρώτη Κυριακή, ότι είμαστε με τον προοδευτικό κόσμο με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους, δείτε τι γίνεται. Αυτή η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, το μπλε κράτος, η ροή του χρήματος, το επιτελικό κράτος, η αλαζονεία, η οικογενειοκρατία στην πολιτική, και στην οικονομία, και στην κοινωνία, ξαφνικά λαμβάνει μια απάντηση. Είμαι πάρα πάρα πολύ υπερήφανος για τη Θεσσαλία και τον Δημήτρη Κουρέτα. Με το που επιστρέψω στην Ελλάδα, θα ξανά ανέβω στη Θεσσαλία, γιατί είναι προτεραιότητά μου οι πολίτες αυτή της περιφέρειας να βρούνε δικαιοσύνη. Δεν θα τη βρούνε από τη Νέα Δημοκρατία, θα τη βρούνε από εμάς, οι οποίοι θα σταθούμε δίπλα τους, δίπλα τους έμπρακτα, όχι μόνο μέχρι να πάρουν αποζημίωση, για να ξελασπώσουν τα σπίτια τους, αλλά μέχρι ο τόπος τους να ανθίσει και πάλι. Να συγχαρώ επίσης, τον Χάρη Δούκα, το Στέλιο Αγγελούδη την Τίνα Καφατσάκη και το Σίμο Ρούσσο, και όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους, που πέτυχαν νίκες σήμερα. Η πρώτη μεγάλη ρωγμή έγινε πάμε τώρα, επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές. Πάμε δυνατά!»

«Ήθελα να είμαι μαζί σας απόψε. Σας στέλνω ένα μήνυμα από τη Νέα Υόρκη. Για τον προοδευτικό κόσμο που ύψωσε ανάστημα. Για τη σύγχρονη Αριστερά που ακομπλεξάριστα είπε, πριν καν την πρώτη Κυριακή, "είμαστε με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους". Και είδατε τι έγινε.»

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του:

Ο πραγματικός λόγος απουσίας του Στεφανου Κασσελάκη από την Ελλάδα την ημέρα των εκλογών

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή,ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δικαστική διένεξη με την εταιρία στην οποία εργαζόταν και ζητά μια μεγάλη αποζημίωση. «Η διένεξη αυτή αυτές τις ημέρες κορυφώενται.Ένας από τους λόγους που βρίσκεται εκεί μπορεί να είναι και αυτός.» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάσος Τεριάκης ο οποίος ανέφερε: «Είμαι σχεδον βέβαιος ότι είναι ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους γιατί υπάρχει αυτό το διακτήριο σε εξέλιξη. Προφανώς σήμερα έπρεπε να έχει ένα ραντεβού ο ίδιος με κάποια σημαντικά πρόσωπα.»

«Ο κύριος Κασσελάκης τον Απρίλιο του 2023 έκανε μήνυση και ζητά ένα ποσό ύψους 7.500.000 δολάρια ως αποζημίωση από την εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν. Σε αυτή την εταιρέια μπήξε το 2018 και έφυγε τον Μάρτιο του 2023. Στις 25 Οκτωβρίου εκπνέει η παράταση που του έχει ζητηθεί από την εταιρία που θα πρέπει να του αποδώσει το ποσό.» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια της επομπή προβλήθηκε το έγγραφο της μήνυσης που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και η επικοινωνία που είχε η δημοσιογράφος, Άννα Καλλινίκου με τον Αμερικανό δικηγόρο του Daniel Eisenberg .

Δείτε εδώ το βίντεο: