«Τελικά αυτή η λεγόμενη πολιτική ορθότητα...» - Η αιχμηρή ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου για την κόντρα Κασσελάκη - Αυτιά

Τι ανέφερε ο δήμαρχος

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO
Μια νέα ανάρτηση έκανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το πρωί της Δευτέρας 16/10 με αφορμή την κόντρα που έχει δημιουργηθεί αναμέσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Γιώργο Αυτιά. Μάλιστα, ο δήμαρχος, κατέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο παρουσιαστής.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από ένα σχόλιο του Γιώργου Αυτιά στο πλατό της εκπομπής του σχετικά με την απόφαση του να πάει στο στρατό, έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί στο Twitter και ζήτησε από το κανάλι να "ξεριζώσει την κουλτούρα τον διακρίσεων και της ομοφοβίας" (δείτε εδώ την ανάρτηση).

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου για την κόντρα Κασσελάκη - Αυτιά

"Τελικά αυτή η λεγόμενη πολιτική ορθότητα (αλήθεια ποιος και πως ορίζει το ορθόν ή μη;) στα χέρια των Αριστερών της πλάκας, όπως αυτοί στην Ελλάδα, τείνει να μετατραπεί σε ένα εργαλείο φίμωσης για την πλειονότητα και επιβολής των μειοψηφιών στην κοινωνία.
Τα νέα κρούσματα με τον περίφημο Κασσελάκη και τη φίμωση δημοσιογράφων, των οποίων μάλιστα - ο δημοκράτης - ζήτησε και την απόλυση, γιατί δήθεν έθιξαν τις «ευαισθησίες» του, δίνουν και το μέτρο του προβλήματος, που εξελίσσεται σε πρόβλημα της Δημοκρατίας αφού καταργείται πλέον η υπέρτατη αρχή της Ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Και καθώς, όπως ελέχθη, αν θέλεις να εκφυλίσεις μια ιδέα ή ένα θεσμό δώσε τον στους Έλληνες να τον εφαρμόσουν, ας σοβαρευτούμε λίγο σε αυτό τον τόπο. Αλλα είναι τα ιερά και τα όσια, που οφείλουμε να προστατεύουμε, και όχι οι «ευαισθησίες» των διαφόρων Κασσελάκηδων και Τάιλερ…"
Δείτε εδώ τον ανάρτηση:

Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά στον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Γιώργο Αυτιάς την Κυριακή 15/10 απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως το σχόλιο του δεν ήταν ομοφοβικό.

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη χθεσινή δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης χθες. Καταρχήν το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου

Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητα του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν

35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω! Μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή λοιπόν είναι η δική μου τοποθέτηση. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου», απάντησε ο παρουσιαστής.