Πέθανε η Ματούλα του Κολωνακίου: Η γυναίκα που σημάδεψε την κοσμική ζωή της Αθήνας

«Ήταν επτά μέρες νεκρή στο σπίτι της...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency/Θωμάς Δασκαλάκης
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency/Θωμάς Δασκαλάκης

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 76 ετών, άφησε η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου. Η γυναίκα που κάποτε είχε ταυτιστεί με την κοσμική ζωή της Αθήνας «έφυγε» μόνη στο σπίτι της, και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν περάσει μέρες μέχρι κάποιος να την αναζητήσει. Μαζί της πήρε μία ολόκληρη εποχή και ιστορίες της ελληνικής socialite που θα μείνουν στις καρδιές όσων τη γνώρισαν από κοντά.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε αρχικά ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης, ο οποίος έγραψε μέσα από το προφίλ του στο facebook: «Είναι αλήθεια… Πέθανε δυστυχώς η Ματούλα. Πριν λίγο ήρθανε και την πήρανε. Ήταν επτά μέρες νεκρή – μόνη – στο σπίτι της… Ο γιος της το έμαθε; Ποια ήταν η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω… Τώρα θα κάνουν πάρτι ο Τόλης, η Ζωίτσα, ο Ζαμπέτας και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…».

Πέρα από εμβληματική περσόνα στον καλλιτεχνικό χώρο, υπήρξε και στενή φίλη του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ λίγο καιρό μετά τη δική του απώλεια είχε μιλήσει για τη σχέση που διατηρούσε εκείνος με την αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη. Τα τελευταία χρόνια πέρασαν δύσκολα για εκείνη, αφού πέρα από την απώλεια στενών της φίλων είχε να αντιμετωπίσει και δικά της προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικές δυσκολίες. Χαρακτηριστικό είναι πως τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρει σπίτι.

Ματούλα: «Δεν ασχολείται με εμένα ο γιος μου»

Ματούλα Κολωνάκι
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Στην ίδια συνέντευξη, όταν ερωτήθηκε αν έχει βοήθεια από το γιο της, Λορέντζο Καριέρε, τον οποίο απέκτησε από τον γάμο της με τον επιχειρηματία Ρομπέρτο Καριέρε, είχε δηλώσει: «Ποιον γιο μου; Δεν ασχολείται με εμένα ο γιος μου. Πρέπει να στενοχωρεί εκείνον και όχι εμένα. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Εγώ τον μεγάλωσα, τον σπούδασα, τον είχαν πρίγκιπα». Οι σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια είχαν μπει στον πάγο, με την Ματούλα να μην βλέπει ούτε εκείνον, αλλά ούτε και τα εγγόνια της, Αλεσάντρο και Ρομπέρτο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποτέ τον λόγο που απομακρύνθηκαν.