«Ήξερα ότι πρόσεχε, δεν είχα ιδέα..» - Οι αποκαλύψεις της Ράντου για τα προβλήματα υγείας του Μανθόπουλου

Η άγνωστη σχέση τους

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Ελένη Ράντου μίλησε την Τετάρτη (18/10) στο Super Κατερίνα για τη μεγάλη απώλεια του Αίαντα Μανθόπουλου, που ξάφνιασε πολλούς συναδέλφους του - μεταξύ άλλων και τη Ράντου (δείτε εδώ την πρώτη της ανάρτηση).

Μέσα από τα λόγια της ηθοποιού αντιλαμβανόμαστε, πως είχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Αίαντα όχι μόνο από τις συνεργασίες, που έκαναν, αλλά από τη Θεσσαλονίκη εκεί, που οι δύο ξεκίνησαν τις σπουδές τους.

Δείτε επίσης: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του Αία Μανθόπουλου

Συγκλονισμένη είναι η Ελένη Ράντου για τον θάνατο του καλού της φίλου, βγάζοντας στην επιφάνεια άγνωστα κομμάτια του χαρακτήρα του, αλλά και της προσπάθειας, που είχε κάνει για να χάσει βάρος.

Οι συγκινητικές δηλώσεις της Ελένης Ράντου για τον Αίαντα Μανθόπουλο

«Έφυγε πολύ νωρίς. Κάναμε πολλή παρέα στη Θεσσαλονίκη, στο κρατικό Βορείου Ελλάδος και μετά στην Αθήνα και τελευταία φορά, που συναντηθήκαμε ήταν σε κηδεία φίλης. Είναι πολύ πρόωρο και πολύ άδικο, γιατί ήταν πολύ νέος άνθρωπος και είχε πολλά πράγματα να κάνει ακόμα μπροστά του. Ήξερα ότι είχε αδυνατίσει, αλλά ήξερα ότι πρόσεχε, δεν είχα ιδέα...

Επί covid είχαμε συναντηθεί και ήταν πολύ προσεκτικός με το εμβόλιο, αλλά δε μου είχε αναφέρει ποτέ, ότι είχε προβλήματα υγείας. Είχε τρομερό χιούμορ. Ήταν πολύ ευαίσθητος και πάντα προσπαθούσε να μη δείξει πόσο ευαίσθητος είναι. Πάντα ήταν σε άμυνα, πολύ τρυφερό παιδί και πολύ τρομαγμένο να το εκφράσει και είναι πραγματικά άδικο και πολύ πρόωρο», είπε η Ελένη Ράντου.

Ποιος ήταν ο Αίας Μανθόπουλος

Πρόκειται για τον ηθοποιό που έγινε ευρέως γνωστός και αγαπητός στο κοινό μέσα από τον ρόλο του στη σειρά "Δυο Ξένοι", με την ατάκα "Βρε Αία" να έχει μείνει στην ιστορία, όμως η καριέρα του μετρά πολλούς ακόμη ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση.

«Το "βρε Αία" το έκανε ο Νίκος Σεργιανόπουλος μόνος του, γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε "βρε Αία, βρε Αία", κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά», είχε δηλώσει.

Συνεργάστηκε, για παράδειγμα, με τον Μίνωα Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.

Στον κινηματογράφο, από την άλλη πλευρά, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς». Έχει ντουμπλάρει στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Έπαιξε στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Συμμετείχε, μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Κάποιοι από τους ρόλους του σε ελληνικές σειρές είναι: «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση. Τιμήθηκε με βραβείο (1987) μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν εκείνος ενός Τούρκου στο Κόκκινο Ποτάμι που προβλήθηκε για δύο σεζόν στο OPEN.