Μαυροφορεμένες και οι τρεις σε μία βραδιά προς τιμήν της - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των παιδιών της Νόνικας Γαληνέα μετά τον θάνατό της

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαυροφορεμένες και οι τρεις σε μία βραδιά προς τιμήν της - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των παιδιών της Νόνικας Γαληνέα μετά τον θάνατό της

Τέσσερις μήνες πριν, στις 2 Ιουνίου, η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του θεάματος, αλλά κυρίως στην οικογένειά της και στις τρεις κόρες που άφησε πίσω της, την Αριέττα, την Αλεξία και την Αμαλία Μουτούση (δείτε εδώ τις τραγικές τους φιγούρες στην κηδεία της).

Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τον χαμό της πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν, στο φουαγιέ ισογείου του Μεγάρου Μουσικής, για τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η Δωρεά», κατά την οποία παρουσιάζονται κάποια από τα μοναδικά και άκρως εντυπωσιακά κοστούμια της ενδυματολόγου Θεώνης Βαχλιώτη- Όλντριτζ που ράφτηκαν για την μητέρα τους. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν!

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των τριών παιδιών της Νόνικας Γαληνέα μετά τον θάνατό της

Και οι τρεις τους μαυροφορεμένες, χαμογελούσαν στον φακό του youweekly.gr που βρέθηκε εκεί και φωτογραφήθηκαν μαζί με πολύ σημαντικά και αγαπημένα τους πρόσωπα που έδωσε το παρόν, όπως είναι ο Τάκης Ζαχαράτος και ο Διονύσης Φωτόπουλος.

Αμαλία Μουτούση Φωτόπουλος

Αμαλία Μουτούση Ζαχαράτος

κόρες Νόνικας Γαληνέα

Το γράμμα που άφησε πίσω τους η μητέρα τους

Σύμφωνα, μάλιστα, με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» και του Νίκου Νικόλιζα, η Νόνικα Γαληνέα καιρό πριν φύγει από τη ζωή, με σημάδια προσπαθούσε να πληροφορήσει τους κοντινούς της ανθρώπους πως φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μεγάλη κυρία του θεάτρου άφησε πίσω της ένα γράμμα, στο οποίο έλεγε πώς θέλει να γίνει η κηδεία της.

Πιο συγκεκριμένα, έγραφε ποιος θέλει να απαγγείλει τον επικήδειό της, ορίζοντας την αγαπημένη της φίλη Άννα Φόνσου ως τη μοναδική που θα μιλήσει την ημέρα της κηδείας της.

Επίσης, μέσα στις τελευταίες επιθυμίες της ανέφερε πως αντί στεφάνων όλα τα χρήματα να πάνε στο Σπίτι του Ηθοποιού. Όμως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι πως οι δύο γυναίκες ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα 85α γενέθλιά της σε λίγες ημέρες. Η πρόεδρος του ιδρύματος και καλή της φίλη βρέθηκε στο σπίτι της στην Κηφισιά για να οργανώσουν την ημέρα εκείνη. Θα πραγματοποιούνταν στον εξωτερικό χώρο του Σπιτιού του Ηθοποιού.

Όταν η Άννα τη ρώτησε «Νόνικα, τι θες να γράφει πάνω η τούρτα;», η μεγάλη κυρία του θεάτρου της απάντησε «γράψε: “ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια”». Η Άννα Φόνσου παγώνει στο άκουσμα αυτό και τη μαλώνει: «Σε παρακαλώ, τι πράγματα είναι αυτά; Πες μου ειλικρινά τι θες να γράψουμε…» την ξαναρωτάει, με τη Γαληνέα να της αποκρίνεται: «Όταν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι τα τελευταία σου γενέθλια», κάνοντας τις δύο γυναίκες να πέσουν η μία στην αγκαλιά της άλλης και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά από συγκίνηση.