Σταμάτης Γαρδέλης: Ο αντάρτης των 80s

Για τρίτη (και φαρμακερή!) φορά έκανε έξαλλη την Φαίη Σκορδά!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: Ο αντάρτης των 80s

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταμάτης Γαρδέλης πάει καλεσμένος στην Φαίη Σκορδά και την κάνει έξαλλη. Έχουν προηγηθεί άλλες δυο σε άλλες εκπομπές και κανάλια, τα προηγούμενα χρόνια και καθώς φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται... Το ποπ είδωλο της δεκαετίας του '80 περνώντας τα χρόνια φαίνεται ότι έχει εξελιχτεί σε έναν «αντάρτη» που δεν βάζει νερό στο κρασί του και δεν μασάει τα λόγια του. Άλλωστε η δημοσιότητα τώρα πια όπως αποδείχτηκε δεν τον απασχολεί καθόλου, τον αφήνει παντελώς αδιάφορο, αφού την γεύτηκε και την ρούφηξε μέχρι το μεδούλι σε μια άλλη πιο αγνή και αθώα εποχή...

Ο Σταμάτης Γαρδέλης επανεμφανίστηκε μετά από μια απουσία πολλών χρόνων στην τηλεόραση και από τότε έχει τρολάρει πολλούς παρουσιαστές που όταν τον καλούσαν στις εκπομπές τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν με τον τρόπο που απαντούσε στις ερωτήσεις τους τι εννοεί. Μέχρι και τον πολύ ευγενικό και μειλίχιο Γρηγόρη Αρναούτογλου κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού στο «The 2night show» που γύρισε και του είπε: «Με στενοχωρείς γαμώτο, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς».

Σταμάτης Γαρδέλης
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

Όταν ο Σταμάτης Γαρδέλης έκαιγε καρδιές

Δεν ήταν μόνο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα την εποχή της «χρυσής βιντεοκασέτας» ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές. Χρόνια αργότερα έχει δηλώσει ότι ντρεπόταν για εκείνη την εποχή της βιντεοκασέτας με τον Πάνο Μιχαλόπουλο ακούγοντας την δήλωσή του να του απαντά: «Τότε που πήρανε τα φράγκα ήταν μια χαρά. Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει. Εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα και αυτοί δυστυχώς απαρνιούνται το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην καριέρα τους. Όταν διαγράφουν το μοναδικό που έχουν κάνει τότε είναι σαν αν μην υπάρχουν».

Χρήματα, δόξα και γυναίκες τα είχε όλα στα πόδια του, από την στιγμή που ο αξέχαστος Γιάννης Δαλιανίδης τον είδε και τον έχρισε αμέσως πρωταγωνιστή. Ο Σταμάτης Γαρδέλης συστήθηκε στο κοινό το 1981 σε ηλικία μόλις 21 χρόνων με τα «Τσακάλια» και τα κοριτσόπουλα κόβουν φλέβες για τον μελαχρινό γόη, το sex symbol που μιλά και φλερτάρει με πονηρή ματιά και που ξεστομίζει ατάκες που έγραψαν κινηματογραφική και τηλεοπτική ιστορία. Η λατρεία του για τις μηχανές και τον γυμνισμό τον κάνουν ακόμα πιο ποθητό στα κοριτσόπουλα της δεκαετίας που ξεροσταλιάζουν για πάρτη του προκειμένου να τον συναντήσουν έξω από το σπίτι του... Στο χρηματιστήριο της showbiz το όνομά του παίζει εμπορικά πρώτο αλλά εκείνος δεν πτοείται από δόξα και χρήμα, δίνει μια στην καρδάρα με το γάλα και το χύνει έξω.

Σταμάτης Γαρδέλης
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

«Τίναξα την καριέρα μου στον αέρα για μια γυναίκα»

Πράγματι, η δήλωση αυτή δεν είχε καμία υπερβολή γιατί αυτό ακριβώς έκανε στις αρχές της δεκαετίας του ’80... Έναν χρόνο αργότερα τα τινάζει όλα στον αέρα και γίνεται ερωτικός μετανάστης, εγκαταλείποντας οικογένεια, φίλους και καριέρα για να ακολουθήσει τη γυναίκα που ερωτεύτηκε στην Αμερική και ήταν… μηχανόβια! Και ο ίδιος μίλησε για τη γυναίκα εκείνη 30 σχεδόν χρόνια αργότερα: «Έφυγα με μία μηχανόβια. Κάναμε μία βόλτα γύρω από το Θησείο, στο Αστεροσκοπείο, και μου λέει "τόση ήταν η βόλτα;". "Τι, θες μεγαλύτερη;", απάντησα. "Ναι" και κόντρα στην κόντρα φτάσαμε στο Λος Άντζελες. Για έξι μήνες. Τα πέταξα όλα, έφυγα. Με έψαχναν. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Δεν είχα λεφτά. Δούλευα στο Μπέβερλι Χιλς, είχα νοικιάσει ένα σπίτι, έφτιαχνα χάμπουργκερ και ζούσα αυτό το "αμερικάνικο όνειρο" του μετανάστη στις μεγάλες λεωφόρους», είπε τότε.

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα!

Η σχέση αυτή φυσικά δεν κράτησε παρά μόνο 6 μήνες. Δεν ήταν όμως η μοναδική τρέλα που έχει κάνει για γυναίκες στη ζωή του που ήταν η «αχίλλειος πτέρνα του» όπως έλεγαν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του τότε και τον ήξεραν καλά. Το παραδεχόταν όμως και ο ίδιος και μιλούσε για αυτή την αδυναμία του, έχει πει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Το πιο ακραίο που έκανα ήταν όταν κρεμάστηκα σε ένα τρόλεϊ, προσπαθώντας να το σταματήσω, για να κατέβει η κοπέλα. Τελικά κατέβηκε ο οδηγός και έγινε πανικός. Ο κόσμος φώναζε "γυρίζουν ταινία". Με εκείνη δεν τα έφτιαξα ποτέ ξανά. Με απέρριψε χοντρά». Τι τίτλο θα βάζαμε στη ζωή του Σταμάτη Γαρδέλη; Ρόδα, τσάντα και κοπάνα...

Σταμάτης Γαρδέλης
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

Μασημένες τσίχλες, χουφτώματα, τρίχες...

«Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», ήταν η πιο προσφιλής ατάκα για εκείνον από τα κορίτσια εκείνης της εποχής... Μασημένες τσίχλες, τρίχες, χουφτώματα, μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίες είχε ακουστεί ότι έκαναν τα κοριτσόπουλα για πάρτη του... Και τι δεν έχει να θυμάται ο Σταμάτης Γαρδέλης από το γυναικείο φύλο που σε μια συντηρητική εποχή τού δινόταν απλόχερα, ξεροσταλιάζοντας για μια ματιά του ή ένα άγγιγμά του... «Θυμάμαι ότι κάποια φορά δεν μπορούσα να φτάσω στο σπίτι από τις ποδιές», έχει πει εκείνος χαρακτηριστικά.

Η γυμνή φωτογράφιση που τρέλανε τις γυναίκες

Έκανε πολλά «προχώ» πράγματα για την εποχή του και με αυτές του τις ενέργειες άνοιγε την ηλικιακή ψαλίδα και το target group των θαυμαστριών του. Το 1991 ενώ εκείνος μεσουρανούσε φωτογραφήθηκε ολόγυμνος σε σέξι πόζες, στην λίμνη Στυμφαλία για το περιοδικό Playboy! Μαζί του στην φωτογράφιση η μελαχρινή μοντέλα καλλονή Άλεξ Μενέσες από το Μεξικό. Το περιοδικό ξεπούλησε και ο Σταμάτης Γαρδέλης ανέβασε το κασέ του και την φήμη του στο χρηματιστήριο της showbiz, αλλά ούτε αυτό μάλλον τον αφορούσε ...

Η γυναίκα που τον σημάδεψε

Η δέσμευση του γάμου τον τρόμαζε, η ρουτίνα μιας σχέσης επίσης. Και ενώ τα έντυπα της εποχής «Μανίνα» και «Κατερίνα» τον κάνουν πόστερ στις σελίδες τους και γίνονται ανάρπαστα, εκείνος παντρεύεται χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς και αποκτάει δυο γιους, τον Νικόλαο, 27 χρονών σήμερα, που έχει τον εκδοτικό οίκο «Φίλντισι» και τον Αυγερινό-Διονύση 29 χρονών εικαστικό. Εκείνος βέβαια υποστηρίζει σήμερα «έχω τρία παιδιά!» και αναφέρεται στον Μουσταφά, ένα παιδάκι από την Σερβία, που έχει υιοθετήσει εδώ και μερικά χρόνια και βλέπει διαδικτυακά.

Η γυναίκα που τον σημάδεψε και κατάφερε να τον έχει, όπως έχει πει ο ίδιος σε δηλώσεις του, είναι δημοσιογράφος, δικηγόρος και ένας φυσιολογικός άνθρωπος που δεν τον... άντεξε. Μιλούσε μαζί της 6 μήνες στο τηλέφωνο και την ερωτεύτηκε, μετά από 6 μήνες την είδε από κοντά και την παντρεύτηκε...«Ο λόγος που παντρεύτηκα με την μητέρα των παιδιών μου ήταν επειδή εξαρχής της είχα πει πως έχω σκοπό να παντρευτώ, να κάνω δύο παιδιά και να χωρίσω. Εκείνη ήταν σύμφωνη με αυτό. Αγαπάει και σέβεται ο ένας τον άλλον από μακριά. Είμαι περήφανος και για τους δύο γιους μας», έχει πει.

Σταμάτης Γαρδέλης
Από τη συμμετοχή του στην «Φάρμα» του ΑΝΤ1

Επιστροφή στην ζωή των reality!

Ο Σταμάτης Γαρδέλης εξαφανίζεται και εμφανίζεται στα λαμπερά φώτα όποτε θέλει, τα τραβάει όμως επάνω του ακόμα και μετά τις μεγάλες χρονικές απουσίες του. Στο διάστημα αυτό γυρνάει τον κόσμο με την μηχανή του, είναι ένας ξέγνοιαστος και αδέσμευτος καβαλάρης που δεν τον νοιάζει το αύριο. Κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, μπαρ, πνευματικά κέντρα, σε πλατείες, μια εναλλακτική μορφή θεάτρου με μουσική και πρόζα. Καβαλάει την μηχανή του και φεύγει ξανά και ξανά, φτάνει μέχρι το Άγιο Όρος για να περάσει παρέα με τους μοναχούς και τον πνευματικό του, του αρέσει η ηρεμία και ο διαλογισμός, η συνομιλία με τα θεία, η προσευχή... αλλά και ο Δίας.

«Μιλάει με τον Δία, με τα πορτοκάλια, με τα μανταρίνια».

Επιστρέφοντας στην «ζούγκλα» και στην βαβούρα της πόλης που απεχθάνεται αφόρητα, λόγω καλλιτεχνικών ανησυχιών, ξεκινάει ένα τουρ στα reality. Έτσι το 2010 κάνει μια διπλή τηλεοπτική επιστροφή συμμετέχοντας ως διαγωνιζόμενος στο DWTS του ΑΝΤ1 και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA της Μυρτώς Κοντοβά «Μίλα μου βρώμικα», το 2016 συμμετέχει στον τρίτο κύκλο του YFSF στον ΑΝΤ1, το 2021 από την «Φάρμα» στον ΑΝΤ1 είναι από τους πρώτους παίκτες που αποχωρεί οικειοθελώς αφού προηγουμένως έχει τρελάνει ακόμα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που ακούγοντάς τον να κάνει επικλήσεις στον Δία του λέει χαρακτηριστικά την φράση που «έγραψε» ιστορία στο συγκεκριμένο reality: «Από τα 10 που λέει, τα 11 δεν τα καταλαβαίνω. Μιλάει με το Δία, μιλάει με τα πορτοκάλια, μιλάει με τα μανταρίνια».

Λίγες μέρες πριν γίνεται viral στο twitter με το... αποχαιρετιστήριο φιλί στο στόμα που επιχειρεί να δώσει στον Τάσο Ξιαρχό, ενώ προηγουμένως έχουν πλακωθεί και είναι από τους πρώτους που φεύγει από το πρόσφατο reality του ΣΚΑΪ «I'm a celebrity get me out of here». Ως καλεσμένος της Φαίης Σκορδά στο πλατό του «Fay's time» ακόμα μια φορά την τρελαίνει με την συμπεριφορά του. Είναι όμως η πρώτη φορά που η παρουσιάστρια γίνεται έξαλλη με εκείνον;

Σταμάτης Γαρδέλης Φαίη Σκορδά
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

Οι 2+1 φορές που έβγαλε την Φαίη Σκορδά από τα ρούχα της!

Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που η παρουσιάστρια εκνευρίζεται με τον αντάρτη των 80'ς. Το youweekly.gr σκάλισε και ξετρύπωσε και τις δυο προηγούμενες, που εκείνη έγινε έξω φρενών εξαιτίας του. Η συζήτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη και για την κόντρα του με τον Γιώργο Αυτιά που γινόταν στο πάνελ της εκπομπής, ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά ανάμεσα στην οικοδέσποινα που καλωσόρισε τον ηθοποιό και εκείνος της συστήθηκε...

«Καλημέρα σας κτηνοβάτης», είπε την περασμένη Δευτέρα κάνοντάς την έξαλλη με το... καλημέρα! Ακολούθησε μια συζήτηση επεισοδιακή που έκλεισε εκείνη τονίζοντας: «Δεν μπορώ να συζητήσω με ανθρώπους που βάζουν τέτοια ακραία πράγματα στο τραπέζι και υποτιμούν την κουβέντα. Σταματάω εδώ». Διαβάστε εδώ τι ακολούθησε.

Η ατάκα του «Είμαι σεξομανής αλλά σιχαίνομαι το σεξ», έγινε αφορμή για να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ του Γιώργου Λιάγκα, της Φαίης Σκορδά και του Σταμάτη Γαρδέλη, που καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, το 2016, έκανε ουσιαστικά τότε για πρώτη φορά έξαλλη την παρουσιάστρια που αναφώνησε: «Μπλιαχ, σιχασίλα ΤΩΡΑ». Ο Λιάγκας άναψε την φωτιά ρωτώντας τον ηθοποιό για την δήλωσή του αυτή και στην συνέχεια η Φαίη ρώτησε: «Λες ότι όσο μεγαλώνεις δεν σου αρέσει η συχνότητα της επαφής με το ανθρώπινο σώμα;», με τον Σταμάτη Γαρδέλη να απαντά και να αφήνει άφωνο το ζευγάρι των παρουσιαστών: «Κατά βάση ερωτευόμαστε την είσοδο και την έξοδο των τροφών».

«Γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ είμαι πάντα κυρία απέναντί σου!», αναφώνησε έξαλλη η Φαίη Σκορδά. Αυτή ήταν η δεύτερη διαμάχη με τον Σταμάτη Γαρδέλη για να εισπράξει την απάντησή του: «Εγώ δεν είμαι κύριος απέναντί σου;». Στα πλαίσια εκείνης της συνέντευξης έχει προηγηθεί μια στιχομυθία ανάμεσα στον ηθοποιό και στο ζευγάρι των παρουσιαστών Σκορδά – Λιάγκα στο πρωινό του ΑΝΤ1 το 2021 όπου τον ρωτάνε για την προσωπική του ζωή και εκείνος τους αντιστρέφει την ερώτηση και τους ρωτάει για τα προσωπικά τους και την σχέση τους (διάβασε εδώ τι είπαν). Η συνάντηση αυτή ακόμα μια φορά είχε το ίδιο άδοξο τέλος αφού εκνεύρισε και τους δυο παρουσιαστές, και έγραψε άλλη μια τηλεοπτική ιστορία.