Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμο του με τον Τάιλερ

Αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στη Νέα Υόρκη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Tο απόγευμα της Πέμπτης 19/10, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με τον αγαπημένο του Τάιλερ. Κάποιοι δεν πήραν καθόλου καλά το γεγονός αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι χάρηκαν με την χαρά του ζευγαριού! Όλοι ωστόσο, ανέμεναν την πρώτη ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον γάμο του και παρά το γεγονός πως έγινε, δεν είχε καμία σχέση με την προσωπική του ζωή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από 6 ώρες τοποθετήθηκε δημόσια για τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Γάζα γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ. Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει, πάντα φοβάται, πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμάται. Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας είναι η πολιτική μου θέση για την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Και αυτά που σκέφτομαι και νιώθω αυτές τις μέρες.»

Τι ισχύει για την άδεια παραμονής του Τάιλερ στην Ελλάδα

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου το πρωί της Παρασκευής 20/10 μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ στη Νέα Υόρκη, και εξήγησε τι ισχύει για την άδεια παραμονής του Τάιλερ στην Ελλάδα.

«Για τους Αμερικάνους υπηκόους η παραμονή τους είναι μέχρι 3 μήνες. Αν έχουμε να κάνουμε με συζύγους Αμερικάνων κατοίκων, στο ετερόφυλο ζευγάρι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δήλωναν το ειδικό πιστοποιητικό γάμου και θα εξασφάλιζαν την άδεια παραμονής. Όσον αφορά στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζεται ο γάμος στην Ελλάδα και μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης», είπε αρχικά.

«Σύμφωνα με τους μεταναστευτικούς κανόνες και οικογενειακού δίκαιου στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης το αμερικανικό και ο αμερικανικός γάμος δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο γάμος απέκτησε νομικό βάρος στην Αμερική», συμπλήρωσε η κα Μάρκου.