Σίσσυ Χρηστίδου: «Έχω αρρωστήσει! Πού θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά;» - Βαρύ το κλίμα στο Χαμογέλα και Πάλι

Εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα και πόνο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σίσσυ Χρηστίδου: «Έχω αρρωστήσει! Πού θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά;» - Βαρύ το κλίμα στο Χαμογέλα και Πάλι

Με βαριά καρδιά ξεκίνησε την εκπομπή της στο κανάλι του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, η Σίσσυ Χρηστίδου το πρωί του Σαββάτου 21/10, καθώς από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Η παρουσιάστρια, συγκεκριμένα, δήλωσε πως είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, καθώς συμβαίνει δίπλα μας, και οι συνέπειες είναι καταστροφικές, αφού εκατοντάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα και άλλα τόσα έχουν χάσει τους γονείς τους.

Δείτε επίσης: Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο του σπιτιού τους λίγο πριν τους εκτελέσει η Χαμάς

Συγκλονισμένη η Σίσσυ Χρηστίδου με τον πόλεμο στο Ισραήλ

«Με αυτήν την πρόσβαση στις εικόνες δεν ξέρω, εγώ έχω αρρωστήσει. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλους τους ανθρώπους. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό συμβαίνει δίπλα μας. Δεν είναι μία ταινία, δεν είναι ο Β' παγκόσμιος πόλεμος, είναι πραγματικότητα. Μιλάμε για πάρα πολλά παιδιά, δεν μπορείς να διανοηθείς ότι δεν αφορά μόνο σε στρατιώτες ή ανθρώπους που βρίσκονται στη μάχη, οι εικόνες που έρχονται μέσα από τα νοσοκομεία, με παιδιά που είναι σε κατάσταση σοκ, που τρέμουν, που έχον χάσει τους γονείς τους, που αναρωτιέσαι "πού θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά;"», είπε αρχικά η παρουσιάστρια.

Και ο Νίκος Συρίγος πρόσθεσε με τη σειρά του: «Εγώ πήγα χθες στο Παναθηναϊκός – Μακάμπι, δεν έχω ξαναδεί τέτοια μέτρα. Ο κόσμος φοβήθηκε κι από 10-15.000 που είναι συνήθως, ήταν 6.000. Είναι πολύ φοβισμένοι. Η εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών, με τους γεμιστήρες πάνω στα όπλα τους και να περιμένουν μήπως τύχει κάτι, είναι σοκαριστική».

Δείτε επίσης: Προσοχή σκληρές εικόνες! Την έγδυσαν, την μετέφεραν με την καρότσα και την έφτυναν - Το τραγικό τέλος 30χρονης Γερμανίδας στο μακελείο στη Γάζα

Ελληνίδα σοκάρει με τις περιγραφές της από την κατάσταση εκεί

Μία Ελληνίδα μητέρα δύο παιδιών μίλησε πρόσφατα στην ίδια εκπομπή, η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, και αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, που βιώνουν στο Ισραήλ, λόγω του πολέμου (δείτε εδώ τη μαρτυρία πασίγνωστου καλλιτέχνη).

Η γυναίκα μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Βιώσαμε και εμείς τις σειρήνες, όπως όλο το Ισραήλ, οπότε έχει σειρήνες, γιατί υπήρχαν ρουκέτες που έπεφταν στο κέντρο, ή που δεν έπεφταν γιατί της αναχαιτούσαν. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι 15 χρόνων οπότε έχει μέσα καταφύγιο. Δεν είναι ακριβώς καταφύγιο, είναι σαν αντισεισμικό δωμάτιο με ατσάλινη πόρτα και παράθυρα, που να μπορούν να κλείσουν όλα και έτσι αν πέσει ρουκέτα δεν μπορεί να μπει μέσα σε αυτό το ειδικό δωμάτιο, εάν πέσει στο δικό μας σπίτι. Το να ακούς τη σειρήνα είναι πολύ φοβιστικό και βασικά για τα παιδιά είναι τρομακτικό. Ο μικρός μου ο γιος όποτε έχει σειρήνα φοβάται, κλαίει, τρέχει, κάνει δεν ξέρει τι να κάνει. Το έχει ξανακούσει βέβαια, αλλά και πάλι το ίδιο συναίσθημα έχει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αυτή την στιγμή

Τα παιδιά μας πιο πολύ τώρα κάνουνε ερωτήσεις, γιατί δεν ξέρουνε τι σημαίνει πόλεμος. Όταν μας ρωτάνε γιατί μπαίνουμε στο δωμάτιο, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι γείτονές μας, μας ρίχνουν τις ρουκέτες οπότε πρέπει να μπούμε μέσα, ότι είναι επικίνδυνο και ότι πρέπει να είμαστε εκεί. Χωρίς καν να είναι εκτεθειμένοι σε νέα και σε βίντεο που υπάρχουν και κυκλοφορούν, μπαίνει μέσα τους το τραύμα αυτό.

Υπήρχαν στιγμές, που ένιωσα ότι όλη την ημέρα θέλω μόνο να κλαίω, αλλά ίσως από τον φόβο ή από αυτό που περνάνε όλοι οι Ισραηλινοί. Δεν φοβήθηκα όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι φοβήθηκα. Μπορεί ο άντρας μου περισσότερο. Παρ’ όλο που είναι Ισραηλινός και έχει ζήσει και σε πόλεμο, αυτός φαινόταν να φοβάται πιο πολύ από εμένα»

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: